ikkas

Listan inför 2012 om året 2011...

Publicerad 2011-12-31 12:51:43 i Listor,

Kör en välbekant lista i repris, bara för att kunna jämföra lite med tiden från år till år...;)
Årets lista kommer vara så mycket mer tråkig än fjolårets, känner jag redan innan jag börjat skriva på den. Svårt att toppa ett år som inneburit att man haft ett kanonbröllop och en underbar smekmånad...;)


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förr?
Ja, många hör samman med en långdragen utredning dock. Inga roliga grejer men som absolut tillhör sånt jag inte gjort förut och förhoppningsvis inte kommer behöva göra så många gånger till...
Jag var i Lappland för första gången och såg renar ströva fritt. Mäktigt! =)
Jag har börjat köra jympa-pass på Friskis & Svettis. Grymt kul och välbehövt!
Jag har varit på Ulvön för första gången och gottat mig i solskenet med flera av mannens släktingar (passade på under den sommarvecka vi var i Norrland, firade makens farfar genom en dagstur dit ut).


Höll du några av dina nyårslöften?
Jag gav inga, som vanligt. Men nu tänker jag ge mig ett. Att komma i den goda form som jag var i under 2009-2010 och att fylla mig själv med positiv energi på alla sätt det bara går. Nu är min form mest rund och jag har känt mig rätt trött och sliten och mindre positiv - tills denna vecka då jag bara laddat om. Känns lovande! ;)


Blev någon av dina vänner förälder i år?
Ja, väldigt många av mina vänner och kollegor blev föräldrar i år. Typ åtta stycken. Kan ha glömt någon...


Dog någon som stod dig nära?
Nej. Det är jag oerhört tacksam för.


Är det något du saknat år 2011 som du vill ha 2012?
Oh, ja. Dels vad som hör ihop med utredningen, nå "målet" med den och således slippa ha några fler. I övrigt: En ny plats att bo på, en villa. Ett annat jobb, som förskollärare men byta ställe. En nystart på vissa sätt, kort och gott...


Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
Oj, flera av dem kommer följa mig. Såväl goda som mer negativa.
10/3 - Utredningens start.
17/5 - En riktning för utredningen blev klar och har sedan dess följts. Både en lättnad och skönt och långdraget och frustrerande och ja...vi lämnar det där...både positivt och negativt samtidigt...
5/6 - Min och makens första bröllopsdag. Firades på Liseberg - barnungar som vi är! =P
25/7 - En av mina bästa väninnors karl skadade sig riktigt illa, förändrat deras liv för evigt. Gör ont i hjärtat att ens tänka på det och kommer aldrig glömma den dagen...=(
Alla de datum då vännerna fick sina fina ungar, är ju en mängd datum så skriver inte ut dem här, glada dagar var det i alla fall...


Vad var din största framgång 2011?
Jag har inte haft så många framgångar det här året för att vara ärlig.
Hoppas jag ska lyckas vända det 2012.


Största misstagen?
Inga stora såna gjorda i år heller.


Har du varit sjuk eller skadat dig?
Sjuk har jag varit en hel del, men inga skador såvitt jag minns.


Bästa köpet?
Oj. Vad svårt när man inte kan skriva sin bröllopsklänning. ;)
Jag är oerhört nöjd med att ha prickat in så många bra grejer att ge till vänner/familj i julklapp. Det var flera bra köp där - även om det krockade lite med andras köp som jag skrev om i senaste inlägget...
Mina mystofflor som jag bär nu och typ alltid när jag är hemma sedan ett tag tillbaka är ett grymt bra köp. Precis vad jag behövde denna vinter. =P
Mina kängor som jag vart i behov av i typ 10 år. Det blev ju dock ingen vinter det här året att tala om, men jag har använt dem ändå...;)
Biljetter till Galenskaparnas 30-års jubileum nästa år, julklapp till maken och mig själv. Hoppas att de ska kännas som ett grymt köp även efter föreställningen. =D


Vad spenderade du mest pengar på?
Julklapparna kanske. Hahaha. Eller jag vet ärligt inte.
Har inte gjort något större köp i år såvitt jag minns i alla fall.


Gjorde någonting dig riktigt glad?
Oj, jag har haft det lite svårt att bli superglad det här året. Har varit ett motigt år.
Men ja, jag är glad att jag har de vänner jag har och den familj jag har.


Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2011?
I år har jag lyssnat på Maia Hirasawa i massor - hennes låtar kommer allmänt påminna mig om 2011. Hon är ett hett tips! Bästa live-uppträdandet jag sett på länge var med just henne inne på Avenyn i somras. Grym kväll!


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare, utan tvekan.


Vad önskar du att du gjort mer?
Tillåtit mig att känna som jag gör och inte måla över det. Blev värre efter ett tag, så klart. Nu har jag lärt mig det ordentligt också. Inget ont som inte för något gott med sig. ;)
Jag har gillat läget som varit ganska mycket, kämpat på och trots allt utåt varit rätt positiv - vilket jag inte ångrar. Men jag skulle önskat att jag haft mer tid, kraft och att jag orkat/hunnit satsa mer på träningen, skrivandet och ja - bara lite mer av allt som ger mig god energi att studsa framåt på helt enkelt.


Vad önskar du att du gjort mindre?
Korrigering av känslor som lett till massa ilska, trötthet och sorg i slutändan - mer än vad det hade behövt göra (tror jag).


Var du kär i år?
Japp, i samma man som jag gifte mig med för lite mer än ett och ett halvt år sedan. Love, love, love, crazy love.


Hur många förhållanden?
Ett äktenskap, det räcker fint. =)


Favoritprogram på tv?
Fortfarande mitt kära "Desperate Housewives" - vad annars? Vet inte riktigt vad jag ska hitta på när de nu snart slutar att sända denna fantastiska serie.
Har tittat på en del serier från datorn också - som får gå under favoritprogram. "The walking dead" är vansinnigt spännande och läskigt. "Dexter" är också en spännande serie. "The grimm" verkar lovande. "Outsourced" är roligt. Men jag har annat att göra så det tar ett tag mellan att jag tittar på dem, utom de två förstnämnda som jag inte kan slita mig ifrån utan bara måste veta fortsättningen på (båda har dock uppehåll just nu).


Bästa boken du läste i år?
Roslund & Hellström skriver helt fantastiska böcker. I år har jag läst deras "Odjuret", "Box 21" och "Flickan under gatan" - helt makalöst bra böcker. Håller på med deras "Edward Finnigans upprättelse" just nu, den är också bra. De har hittat vinnande koncept med bra spännande samhälls-storys, intressanta karaktärer och god berättarteknik.


Något du önskade dig och fick?
En ny mp3-spelar med goa hörlurar till. Musik är underbart!
Fantastiska, minnesvärda dagar med fina vänner. Exempelvis Marstrand med två goda vänner i juni och bio och kvalitetstid med en av mina nära vänner som är småbarnsmamma i augusti (svårt att få till träffar bara vi med andra ord).


Något du önskade dig men inte fick?
Ja, målet med utredningen har jag önskat nå sedan innan vi ens började med den och nu önskar jag det ännu mer...


Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Jag arbetade. Blev bjuden på världens godaste räkmacka på "Le Pain France" och glass på Triumfglass av och med min kära make. På kvällen firade jag med svärmor, hennes man, min man och min svåger. Fyllde på en vardag. Helgen efter jag fyllt var jag och maken i Jönköping och lyxade på hotell med god mat och ett fantastiskt rum.
Här kan den helgen återupplevas lite igen:
http://ikkas.blogg.se/2011/may/nar-jag-fyllde-26.html


De bästa människorna du umgåtts med?
Mina vänner, min man och min familj. Vilka annars?


Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Ja, att utredningen som påbörjades avslutades och målet med den var nått. Det hade förändrat hela det här året på alla sätt och vis.


Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Avslappnad, fler naturfärger än tidigare, från att använda kjol rätt ofta till att gå tillbaka till mina älskade byxor (under både detta året och förra året)...


Vad fick dig att må bra?
Roliga upplevelser med vänner, man, familj. Den kvalitetstid som hanns med, kort och gott.
Musik. Choklad (tyvärr). Träning (som jag visserligen nästan tappat bort under hösten). Terapi. Mina gosiga kissar.


Vem saknade du?
Jag har saknat många i år, känt mig lätt övergiven och ensam med och i allt - på sätt och vis -  samtidigt som jag vet att jag har mina vänner, min familj och min man.


De bästa nya människorna du träffade?
Några av mina nya kollegor, två av dem jag räknar dit byter dock arbetsplats nu i januari. Kommer vara saknade!


Årets sötaste?
Alla små babysar som vännerna fått!
Min man! <3
Kissekatterna och undulaterna!


Årets största kärlek?
Den mellan mig och min man som både satts på prov och nått en annan nivå i år tror jag.


Årets bästa?
Sommar i Norrland, en vecka. Kvalitetstid och upplevelser med vänner, familj, man. Soliga dagar på stranden för mig själv med en bok. Startade med egen-terapi. Myskvällar under hösten/vintern med tända ljus, gostofflor, pälsiga kattmagar i vädret och ett underbart lugn här hemma. Jag har vågat sätta i gång med jympa på Friskis & Svettis. Firandet av vår första bröllopsdag och helgen med vänner på Marstrand hör också till det bästa. Konserten med Maia Hirasawa - guld, guld, guld!

Så här fyllde jag i samma lista i slutet av 2010:

http://ikkas.blogg.se/2011/january/listan-2011-om-aret-2010.html
Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ikka

Hej! Jag skriver om ditt och datt - eller kanske snarare om mitt och katt, för att vara mer specifik. Den här bloggen handlar om min tid på jorden, om allt mellan himmel och hav. Katter, trädgård, husliv och en salig blandning med sånt jag känner för att berätta om. Välkomna till mig!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela