ikkas

En dag att glömma...

Publicerad 2007-03-23 22:42:53 i Bla Bla Bla...,

I dag har vi haft våra redovisningar och alltså opponerat på varandras arbeten i vår lilla seminariegrupp, gick bra med vår opponering, gav konstruktiv kritik, både bra och dålig sådan. Gruppen vi opponerade på var den enda i vår seminariegrupp som fick betyget VG. Grattis till dem...
Själva så fick vi komplettering av vårt UTMÄRKTA arbete, jaa, enligt vår handledare var det ju utmärkt åtminstone.
Men vi hade ju missat att skriva hur många lärare vi intervjuat i vår undersökning och vidare hur vi tänkt när vi gjort vårt urval, även i fall det egentligen står med delvis. Båda dessa saker var med i det PM som vi skulle följa, var bara rena klantmissar. Är förvånad över att vår kära handledare inte uppmärksammade detta, så som hon petat i vårt arbete, gav oss 6 sidors korrigering ena gången hon svara på oss. Men upptäckte inte dessa två större felen alltså. Är förvånad, arg och besviken, men inte så mycket på vår handledare, men på mig själv. Hade såna ambitioner och kände oss så bra förra veckan, samt nu några dagar innan redovisandet i dag. Men nej, för att bli godkända måste vi knö in det som vi nu fick som komplettering alltså. Visst, vi fixar det på nån timme eller två kanske, men ändå. Lagom kul när vi satsat stort och verkligen petat, diskuterat och hållt på nåt så grymt med arbetet och det ändå bara faller pladask på mållinjen. Jaja, tur det är helg, ska förtränga detta nu under dessa dagar, ladda om och börja om på nytt, och få mitt dumma godkänt i denna kurs också. Kände helt ärligt för att trotsig som en barnunge bara springa ut på gården och skrika, hoppa och stampa hårt i marken. Tur att man avstår vissa frestelser.

Är dessutom jätteförkyld, eller allergisk, vet inte vilket, näsan rinner och känner mig helt slut i huvudet i dag. Hela dagen blev så skum. Drömde att jag försov mig, vaknade ett antal gången i natt. För att sedan försova mig på riktigt, stressade runt och gjorde en massa annat i morse så jag hann inte äta frukost, var inte speciellt hungrig - mådde inget vidare alls i morse. Men, hann med busen och tog mig till redovisningen. Började runt nio i morse och slutade närmare fyra i eftermiddag, bara varit redovisningar och diskussioner, var så trött att jag kände mig helt feberyr när jag kom ut ur klassrummet. Då var det dags att åka och handla, min gubbe hämtade mig och vi åkte raka vägen till ICA. Som tur var kunde jag äta restmat från i går när vi väl kommit hem, för var så hungrig och minst lika trött, hade inte fixat att laga mat i eftermiddags. Min gubbe skulle dessutom ut med vår killkompis och äta middag samt dricka whiskey, de är fortfarande ute och roar sig. Fanns helt ingen anledning till att jag skulle anstränga mig i onödan, då jag var så trött.

Tittade i genom min hotmail-inbox nyss, hade fått ytterligare ett "tyvärr...nej tack"-brev från ett av de sommarjobb jag sökt. Denna gång på något jag verkligen hade velat göra. Guide/värdinna på Göta Kanalbåtarna, hade inte varit dumt alls. Har ju bakomliggande utbildning och erfarenhet av liknande yrken. Känns väldigt surt, hade hoppats på att åtminstone få en intervju med dem, men nej.

Kvällen har inneburit pistagenöt-knaprande och "Let´s Dance", ungefär vad jag klarar av i kväll. Tog mig en öl vid maten, det är ju trots allt fredagkväll. Piggnade till lite förut, men det har sakta men säkert försvunnit igen, tror ärligt att jag snart ska lägga mig i min säng. Känns som jag inte borde ha stigit upp ur den alls i dag, med tanke på hur den här dagen har varit.

Summerat;

Dagens I-landsproblem:

Att behöva gå upp ur sängen dagar som denna, fy fan.

Dagens bästa:

I morgon är en ny dag. En dag att andas ut på, glömma dagens sorger och bara ladda om.

En dikt jag skrivit förra sommaren...

Publicerad 2007-03-20 23:57:21 i Egen Poesi,

Förra sommaren skrev jag en hel del dikter, satt just och bläddrade i genom dessa. Kom att tänka speciellt mycket på en dikt. Har tänkt ge denna till den person som jag skrivit den till. Men vet inte när. Man är ju självkritisk också, vet inte om jag vill fila lite mer på den innan jag ger bort den, eller om den är bra som den är...Tåls att tänka på, alltid något att ha publicerat den här åtminstone...


Du Prinsessan, Du Gudinnan

Tillägnad; En kvinna jag beundrar, med  järnvilja och ett ovanligt stort hjärta...

 

Du fagra Prinsessa

Du glödande Gudinna

 

Tronarvingen till Drottningars Drottning

 

Glans och mer Utstrålning än alla Prinsessor

Modigare och mer Kämparglöd än alla Gudinnor

 

Envishet, Järnvilja och Glödande Passion för allt du tar dig för

Hjärtlig, Familjekär och Vännernas Vän

 

Tronarvingen till Drottningars Drottning

 

Du fagra Prinsessa

Du glödande Gudinna

 

3/8 2006


 

Spontan helg

Publicerad 2007-03-20 12:37:51 i Bla Bla Bla...,

Jag har långhelg, sedan i torsdags. Ringde Pälsklings pappa i Skåne för att se om vi kanske kunde få komma ned från tors-sön eller från fre-sön. Det gick bra. Så torsdagen ägnades åt varann, samt åt att få ordning lite här hemma. Fredagen fortsatte i samma spår, jag hann även bort till Allum, vårt älskade köpcenter, fick efter många turer tag i ett par schyssta vårskor. Jag gillar dem i alla fall. Och hittade mig dessutom en kanonfin klänning på Gina Tricot som jag köpte med det sista på mitt presentkort där, samt för lite av mina egna pengar. Var så nöjd när Pälskling väl hämtade mig och turen bar av åt Skåne. Var nere hos Pälsklings pappa och hans fästmö vid 17-tiden på fredagen. Åt middag i hop i deras fina salong, tillsammans med Pälsklings "plast-brorsa", (eller "surikat-bror" som han också kallas), samt hans nuvarande tjej. Väldigt trevligt.

På lördagen mekade Pälskling och hans pappa med vår tilltryckta bil, tur att de har ett garage så som det blåste den dagen. Jag och fästmön till Pälsklings pappa skrev på en dikt/sång till en av deras vänner som snart fyller 50. Vi letade även efter restauranger på eniro, skulle nämligen till Karlskrona den eftermiddagen, för att äta middag i hop på någon mysig restaurang och senare gå på konsert. På Björn Skifs närmare bestämt. Blev en kanonkväll, maten var jättegod och konserten var kanonbra! Var hemma först efter 23 någon gång, avslutade kvällen med te och köttbullemackor.

Söndagen gick fort, alldeles för fort. Pälskling och hans pappa fixade mer med vår bil, blev riktigt bra. Hann få på lite rostfärg på den till och med, ser ut som en ko eller en zebra just nu på vissa ställen, då bilen är vit och rostfärgen är svart. Men det ska Pälskling måla till i veckan.
Jag och hans pappas fästmö fick i ordning på dikten/sången i söndags, sedan åt vi middag i hop alla fyra, och efter dess bar det av hemåt. Pälskling gick på ett nytt arbetspass den kvällen, samt att hans pappa med fästmö skulle på kalas den eftermiddagen. Var lika bra att vi kom i väg runt 15-tiden som vi gjorde alltså.
När Pälskling hunnit åka i väg till arbetet kom min kusin och hennes kille över, gratulerade mig i efterskott och umgicks lite. Trevligt!

I går och i dag har jag haft läsdagar. Håller på med ett opponeringsarbete på en annan grupps projektarbete. Behöver ha lite tid till att läsa då. Skönt att vi kunde lägga upp det så som vi gjort. Ska träffa min grupp i morgon vid 10-tiden och diskutera vidare hur vi ska redovisa på fredag. Det ska nog bli bra. Känner dock att jag inte har så mycket att påpeka eller säga om det arbetet vi läser, några språkliga fel och någon mening som jag undrar över, annars är arbetet väldigt bra. Har läst det två-tre gånger nu, vet inte om jag läser det ytterligare några gånger i dag. Är på hela 30 sidor med tabeller och text. Intressant den första gången, men sedan börjar man få svårt att koncentrera sig endast åt läsningen. Därför jag sitter här just nu. Ska springa ned till tvättstugan nu, se om jag kan få tvättat en maskin i dag åtminstone.
Var i väg till Allum i går igen, upptäckte ett litet hål i den underbara klänningen jag köpt mig på väg till restaurangen i lördags, så fick lov att gå tillbaka med den. Hade den inte inne i Medium som jag behövde, valde med fruktan för att förlora den, att inte lämna tillbaka den utan få tillbaka lite pengar för hålet som var. Hittade träningsbyxor och lite annat smått och gott när jag strosade runt i affärerna. Lagade klänningen, syns inte, den har ett rätt brokigt svart-vitt mönster, som tur är.

Kom på att det snart är påsk. Känns som att denna delkursen rusat förbi, hoppas på att resten av terminen också gör det. För då är det snart sommar! Hoppas bara att jag ska hitta ett bra jobb tills dess, hittills är det nej som gällt, utom på ett telefonjobb samt något projektjobb, men önskar ju att jag hittar något annat än de två. Men i värsta fall så tar jag telefonjobbet, det är ju alltid lite pengar åtminstone. Sommaren är efterlängtad i vilket fall som helst, bara väntar på att kunna gå barfota ute på gräsmattan och vifta fritt med tårna! =P

Summerat;

Dagens (gårdagens/helgens) I-landsproblem:

Hålet i klänningen, definitiv ett I-landsrpoblem.

Dagens (gårdagens/helgens) bästa:

Hela helgen. Var underbart i Skåne.

Klänningen gick att fixa till.

Om

Min profilbild

Ikka

Hej! Jag skriver om ditt och datt - eller kanske snarare om mitt och katt, för att vara mer specifik. Den här bloggen handlar om min tid på jorden, om allt mellan himmel och hav. Katter, trädgård, husliv och en salig blandning med sånt jag känner för att berätta om. Välkomna till mig!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela