ikkas

Mitt liv just nu...

Publicerad 2007-05-14 12:53:52 i Bla Bla Bla...,

Jag har inte skrivit här på en evighet nu, över en månad sedan jag senast skrev något alls här. Vilket beror på att jag inte har kunnat samla mina tankar och fokusera dem på att sitta still med mig här vid datorn och skriva något "vettigt". (Eller något alls för den delen).

Men jag lever i alla fall, för er som kanske börjat tvivla.

Jag har hunnit ha tre veckors praktik hos mina söta förskolebarn, älskar dem allihop! Ska tillbaka den 24-25 maj eftersom jag blev sjuk och var borta två dagar, har åkt på halsfluss. Äter pencillin, sista kuren på torsdagkväll - om det har gett med sig helt och hållet. Har dock mått bra för att ha halsfluss, slapp feber och sådant, var en natt som jag inte kunde andas och dagen därpå var jag gör svullen i halsen så åkte då in till axess akuten i stan. I tisdags var detta närmare bestämt. Var smittfri i onsdagskväll eller torsdagsmorse i alla fall, då jag hunnit äta fyra-fem tabletter med pencillin.
Båda mina systrar bor kvar, den äldre åkte på en rejäl form av halsfluss nu i veckan med, hon går också på pencillin, men är tillbaka i skolan idag så hon är okej.
Yngsta systern sitter på akuten nu, har förmodligen halsfluss hon också, måste få pencillin för det så hon inte smittar någon. Hon har dock en snäll form av halsfluss precis som jag hade.
Nog om denna irriterande sjukdom.

I helgen har det varit fullspäckat, min Pälskling har varit ledig i stort sett hela helgen, gick på igår.
På fredagen handlade vi mat tillsammans med två av våra vänner, (bästa killkompisen och hans tjej), och lagade den tillsammans hemma hos dem. Fick veta att dessa två ska ha barn i december, blev så överraskad när jag fick höra detta, Pälskling hade haft misstankar om att så var fallet, men så lyckliga båda två när vi fick höra. Vet att de kommer bli kanonföräldrar! =)
På lördagen var det släktträff som gällde på Pälsklings farmors sida av släkten, blev 45-47 personer tror jag bestämt. Båda syrrorna mina var med. Gick poängpromenad, som min Pälskling vann. Sedan åt vi middag, efterrätt och massa annat. Framåt 17-tiden började folk dra sig hemåt så då gick det lilla gäng som var kvar upp till Pälsklings farmor och farfar och kollade på hockeyn där. Något som var extra kul den dagen var att Pälsklings lillebror dök upp som en överraskning, han hade tagit tåget ned från Gävle och var här just för släktträffen! =)
Igår var vi i kyrkan, något som inte händer alls annars, om inte någon konfirmerar, döper eller gifter sig. Och så var också fallet igår, en tjejkusin på pappas sida till mig och mina systrar konfirmerades. Var som det brukar vara på en konfirmation, ungdomar i fina vita kläder, på tok för hett i kyrkan, nattvard (som jag aldrig smakar då jag inte är så förtjust i rött vin), lite sånger, rollspel och sedan är det hela över. Därefter var vi hemma hos min faster och kusinerna, för att gratulera konfirmanden. Åt middag tillsammans där med allihopa, var ett ganska lagom gäng på 14 personer (om man inte räknar babyn faster har i magen). Mina systrar har inte träffat våra kusiner på ca två och ett halvt år, eftersom att hemsituationen har varit som den varit och vår mamma klippt kontakten  med vår pappas sida, så var ett kärt återseende för dem igår. De hade inte ens sett vår yngsta killkusin mer än på kort, och han är nu lite mer än två år. Hemskt faktiskt. Inte för att man alltid måste hänga hos släktingar, men man ska ju ändå kunna få lov att träffa dem, utan en massa strul runt det hela. Speciellt när man faktiskt tycker om allihop av dem, vilket jag och systrarna gör när det kommer till pappas sida av släkten.

I dag har jag känt mig lite risig, går lite upp och ned eftersom jag har halsfluss som sagt. Blev nog lite mycket nu i helgen. Så är hemma, annars hade jag börjat om en halvtimme i skolan. Går i skolan i morgon också, sedan är jag ledig resten av veckan.
Har varit duktig och tagit mig i väg och handlat, var illa tvungen annars hade vi inte fått någon middag idag. Ibland önskar man att telepati fungerade, att man liksom bara behövde tänka på sakerna så fanns de här - men gud vad lat man hade blivit då.

Angående att mina systrar bor här ännu så kommer det sig av att de familjer som de innan hade på lut att det skulle bli, inte helt och hållet passade för mina systrar. De har två nya familjer på gång nu, så tanken är att systrarna ska flytta så snart som möjligt nu, vilket nog blir i juni som det ser ut. Yngsta syrran åker till Tunisien med sin klass den 25 maj och blir borta en vecka, innan dess blir det ingen flytt för hennes del, det skulle bli för rörigt helt enkelt. Möjligt att den äldre systern är borta innan hon är tillbaka, eftersom att de inte ska till samma familj som det ser ut nu. Men vet inte alls ännu, ska ringa och prata med vår kontaktperson om det hela.
Blir en del tjafs med yngsta systern här, hon har ett himla temperament och tillför noll logik till det i ca 80% av gångerna, hon hör liksom vad man säger men lyssnar inte fullt ut. Och hon säger och tror en massa saker som inte stämmer, resonemanget går liksom inte i hop. Gör jobbigt. Mycket att styra upp med henne, samt att man ska ha energi att lägga på den äldre systern. Därför tror jag också att det är bäst för dem om de inte kommer till samma familj, något jag inte hade sagt för någon månad sedan. Den yngre skulle nog köpa uppmärksamhet på burk om det fanns liksom, medan den andra glider förbi allt sådant, men hon är en riktig humörhöjare å andra sidan. Missuppfatta mig rätt; De är underbara båda två, på sina sätt, men i bland dalar tålamodet och det händer oftare och oftare nu eftersom de bott här såpass länge nu (sedan 25/3 och 26/3) och man får liksom inget eget utrymme riktigt.

Än så länge är det lite upp och ned i mitt liv alltså, men det travar på. Jag fixar min skolgång, ligger inte efter med något nu, utom två praktikdagar då. Och mina systrar klarar sig också helt okej. Yngsta systern har just fått veta att hon klarat sitt nationella matteprov, det ser genast mycket ljusare ut för henne i och med det, eftersom det innebär att hon faktikst kan komma in på något av de gymnasielinjer hon sökt till. Skönt! Är så glad för hennes skull!

Blev nog inte så mycket vettigt skrivet här i dag heller, men det blev en uppdatering av min blogg åtminstone! Alltid något!

Summerat:

Dagens I-landsproblem;

Halsfluss.

Tjafs (och då inte som i byxorna utan som i bråk).


Dagens bästa;

Vännernas kommande baby, fick inte veta det i dag, men lyser ändå starkast i det som hänt senast.  En glad nyhet.

Ett lyckat nationellt prov för yngsta syrran, ligger och glänser tillsammans med "babyn-på-gång".

Om

Min profilbild

Ikka

Hej! Jag skriver om ditt och datt - eller kanske snarare om mitt och katt, för att vara mer specifik. Den här bloggen handlar om min tid på jorden, om allt mellan himmel och hav. Katter, trädgård, husliv och en salig blandning med sånt jag känner för att berätta om. Välkomna till mig!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela