ikkas

Törnrosa...

Publicerad 2007-10-30 09:39:43 i Bla Bla Bla...,

Ja, natten till idag kan nog liknas med sömn i hundra år, Törnrosa har fått en konkurrent. Jag la mig för att vila lite vid 19-tiden igår, vilket slutade med att jag somnade strax därefter. Vaknade vid 23 och borstade tänderna och tog på pyjamasen, sedan la jag mig igen. Jag gick upp vid 8.30 idag. Har sovit hur länge som helst ju! Börjar först lite efter 12 idag, så hade egentligen inte behövt gå upp förrän nu, men var utvilad en timme innan jag skulle ha gått upp. Skönt att ha fått sova ut! Var riktigt gott att somna i från den skitdagen jag hade igår. Fast det var ingen prins som väckte mig imorse, bara en pipande väckarklocka. Hur fasen lyckas du, Törnrosa? ;)

Känns bättre idag, ska inte tänka på tentan idag, åtminstone inte förrän jag träffar alla klasskamrater - de lär prata om endast den idag typ. Men nu här i min ensamhet ska jag bara njuta, äta lunch i lugn och ro om någon timma, och ha en mjukstart av dagen innan dess. Skönt!

Summerat;

Dagens I-landsproblem;

Inga alls för tillfället, möjligtvis att nedstämdheten ligger på lur när man möts av tenta-snack i skolan...

Dagens bästa;

Att vara utvilad!

Nedstämd, utmattad och tömd...

Publicerad 2007-10-29 18:33:16 i Bla Bla Bla...,

I lördags fick jag ut lite av den energi jag hade, jag och Pälskling umgicks med vänner på kvällen, tog en fika på stan och en öl, sedan satt vi här hemma. Var riktigt sugen på att ut och dansa, eller festa lite allmänt, men blev inget med det. Slutade med mig och Pälskling i soffan, tittade på Ratatouille, halvkul film.

Förresten, lyckades skada mig i lördags, innan våra vänner dök upp för att hämta upp oss. Halkade på badrumgolvet, höll mig stående, gled med höger stortå rätt in i tröskeln till badrumsdörren. Ett stycke spräckt nagel och blodbad i halva badrummet blev resultatet. Bra jobbat. Tror inte jag lyckats spräcka någon nagel så innan, har i och för sig klämt mig så att naglar trillat av - men det var kanske tolv år sedan...

Igår så var jag och Pälskling hos min morbror med fru och son. Kul att träffa dem igen, var ett litet tag sedan nu. Lille kusinen har Pälskling som storfavorit, och jag kommer kort därefter. Fast nu börjar han bli rädd för tjejbaciller, fem och ett halvt år gammal som han är. Hjälper inte att säga att det inte finns några såna, får stjäla pussar och kramar av honom i alla fall. På Pälskling kan han sitta och slemma hur mycket som helst, slicka honom på armarna eller pussa honom tusen gången i ansiktet, men dessa tjejbaciller - de är farliga tydligen...=P

Idag har jag haft en salstenta. 9.00-14.00 var skrivningstiden. Jag satt hela den långa tiden och hann ändå inte få ordning på tentan, var så himlans mycket. Hjälpte föga att vi fick ha den ena boken med, hann ju knappt slå i den och få allt skrivet ändå. Blev hafsigt, stressat och inte helt färdigt. Mindre kul. Jag har tyckte jättemycket om den lärare vi haft under denna delkurs, han är bland de bästa lärarna jag någonsin haft. Hans föreläsningar är något jag personligen sett fram emot och jag har tack vare honom lärt mig en väldigt massa nya saker. På slutet av kursen vet jag med mig att jag inte förstod helt vad det handlade om, och jag har inte riktigt fått grepp om det ännu. Men hela kursen tentades ju av, så en del av tentan borde man ju klara tycker jag då, men känns som den delen som jag kände mig säker på var liten, känns som att jag har oddsen emot mig. Tror helt ärligt inte jag blir godkänd denna gång, har klarat mig alla gånger innan och lyckats få till det. Men nu känns det inte som det gick rätt alls. Klarar jag mig mot all förmodan så är det med väldigt liten marginal. Usch, jag känner mig helt tömd idag, yr och trött och så nedstämd över den här nedrans tentan. Fan, jag vill lyckas sätta den! Håller den sista gnuttan med hopp uppe lite, jag kan ju faktiskt ha kommit något poäng över godkänt-gränsen ju....
For me to find out later...
När jag kom hem förut så la jag mig bara på sängen och tyckte synd om mig själv en liten stund. Blev thaimat idag, åkte bort och köpte det, satt inte fel en kväll som denna.

Märks att det är vintertid nu, gud vad det snabbt blir mörkt! Tycker att man förfäras lika mycket över detta varje gång. Men en god vän tyckte att det finns många positiva saker med detta mörker också, jag håller fullständigt med henne...Tända ljus, mysa i soffan och hångla sig varm var några trevliga förslag! Kanon tycker jag! =)

...ska nog faktiskt sticka här ifrån och göra det sistnämnda, det både värmer och tar bort de jobbiga känslorna en stund.

All you need is love!...*tamtamtamtam*...

Summerat;

Dagens I-landsproblem;

Bajs-tenta! Rörde upp många sega känslor och ångest..

Dagens bästa;

Hångla!

Den rastlösas melodi..

Publicerad 2007-10-27 15:36:33 i Egen Poesi,

Den rastlösas melodi


Det kliar

Det skaver

Det pirrar

Det rycker i hela mitt sinne.

Måste hoppa

Måste skutta

Måste sjunga ut högt

Måste få ut min energi.

Här finns inget

Nej, inget som lockar.

Vill bjuda upp till dans

Vill skratta

Vill leka

Vill lägga min kärlek på.

Ensam i min känsla på denna plats

Ensam i mig själv.

Finns där någon?

Någon som vill gnola.

Gnola den rastlösas melodi med mig?

Skriven rakt upp och ned här i bloggen av mig, den 27/10 - 07.


Om

Min profilbild

Ikka

Hej! Jag skriver om ditt och datt - eller kanske snarare om mitt och katt, för att vara mer specifik. Den här bloggen handlar om min tid på jorden, om allt mellan himmel och hav. Katter, trädgård, husliv och en salig blandning med sånt jag känner för att berätta om. Välkomna till mig!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela