ikkas

Listan inför 2012 om året 2011...

Publicerad 2011-12-31 12:51:43 i Listor,

Kör en välbekant lista i repris, bara för att kunna jämföra lite med tiden från år till år...;)
Årets lista kommer vara så mycket mer tråkig än fjolårets, känner jag redan innan jag börjat skriva på den. Svårt att toppa ett år som inneburit att man haft ett kanonbröllop och en underbar smekmånad...;)


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förr?
Ja, många hör samman med en långdragen utredning dock. Inga roliga grejer men som absolut tillhör sånt jag inte gjort förut och förhoppningsvis inte kommer behöva göra så många gånger till...
Jag var i Lappland för första gången och såg renar ströva fritt. Mäktigt! =)
Jag har börjat köra jympa-pass på Friskis & Svettis. Grymt kul och välbehövt!
Jag har varit på Ulvön för första gången och gottat mig i solskenet med flera av mannens släktingar (passade på under den sommarvecka vi var i Norrland, firade makens farfar genom en dagstur dit ut).


Höll du några av dina nyårslöften?
Jag gav inga, som vanligt. Men nu tänker jag ge mig ett. Att komma i den goda form som jag var i under 2009-2010 och att fylla mig själv med positiv energi på alla sätt det bara går. Nu är min form mest rund och jag har känt mig rätt trött och sliten och mindre positiv - tills denna vecka då jag bara laddat om. Känns lovande! ;)


Blev någon av dina vänner förälder i år?
Ja, väldigt många av mina vänner och kollegor blev föräldrar i år. Typ åtta stycken. Kan ha glömt någon...


Dog någon som stod dig nära?
Nej. Det är jag oerhört tacksam för.


Är det något du saknat år 2011 som du vill ha 2012?
Oh, ja. Dels vad som hör ihop med utredningen, nå "målet" med den och således slippa ha några fler. I övrigt: En ny plats att bo på, en villa. Ett annat jobb, som förskollärare men byta ställe. En nystart på vissa sätt, kort och gott...


Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
Oj, flera av dem kommer följa mig. Såväl goda som mer negativa.
10/3 - Utredningens start.
17/5 - En riktning för utredningen blev klar och har sedan dess följts. Både en lättnad och skönt och långdraget och frustrerande och ja...vi lämnar det där...både positivt och negativt samtidigt...
5/6 - Min och makens första bröllopsdag. Firades på Liseberg - barnungar som vi är! =P
25/7 - En av mina bästa väninnors karl skadade sig riktigt illa, förändrat deras liv för evigt. Gör ont i hjärtat att ens tänka på det och kommer aldrig glömma den dagen...=(
Alla de datum då vännerna fick sina fina ungar, är ju en mängd datum så skriver inte ut dem här, glada dagar var det i alla fall...


Vad var din största framgång 2011?
Jag har inte haft så många framgångar det här året för att vara ärlig.
Hoppas jag ska lyckas vända det 2012.


Största misstagen?
Inga stora såna gjorda i år heller.


Har du varit sjuk eller skadat dig?
Sjuk har jag varit en hel del, men inga skador såvitt jag minns.


Bästa köpet?
Oj. Vad svårt när man inte kan skriva sin bröllopsklänning. ;)
Jag är oerhört nöjd med att ha prickat in så många bra grejer att ge till vänner/familj i julklapp. Det var flera bra köp där - även om det krockade lite med andras köp som jag skrev om i senaste inlägget...
Mina mystofflor som jag bär nu och typ alltid när jag är hemma sedan ett tag tillbaka är ett grymt bra köp. Precis vad jag behövde denna vinter. =P
Mina kängor som jag vart i behov av i typ 10 år. Det blev ju dock ingen vinter det här året att tala om, men jag har använt dem ändå...;)
Biljetter till Galenskaparnas 30-års jubileum nästa år, julklapp till maken och mig själv. Hoppas att de ska kännas som ett grymt köp även efter föreställningen. =D


Vad spenderade du mest pengar på?
Julklapparna kanske. Hahaha. Eller jag vet ärligt inte.
Har inte gjort något större köp i år såvitt jag minns i alla fall.


Gjorde någonting dig riktigt glad?
Oj, jag har haft det lite svårt att bli superglad det här året. Har varit ett motigt år.
Men ja, jag är glad att jag har de vänner jag har och den familj jag har.


Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2011?
I år har jag lyssnat på Maia Hirasawa i massor - hennes låtar kommer allmänt påminna mig om 2011. Hon är ett hett tips! Bästa live-uppträdandet jag sett på länge var med just henne inne på Avenyn i somras. Grym kväll!


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare, utan tvekan.


Vad önskar du att du gjort mer?
Tillåtit mig att känna som jag gör och inte måla över det. Blev värre efter ett tag, så klart. Nu har jag lärt mig det ordentligt också. Inget ont som inte för något gott med sig. ;)
Jag har gillat läget som varit ganska mycket, kämpat på och trots allt utåt varit rätt positiv - vilket jag inte ångrar. Men jag skulle önskat att jag haft mer tid, kraft och att jag orkat/hunnit satsa mer på träningen, skrivandet och ja - bara lite mer av allt som ger mig god energi att studsa framåt på helt enkelt.


Vad önskar du att du gjort mindre?
Korrigering av känslor som lett till massa ilska, trötthet och sorg i slutändan - mer än vad det hade behövt göra (tror jag).


Var du kär i år?
Japp, i samma man som jag gifte mig med för lite mer än ett och ett halvt år sedan. Love, love, love, crazy love.


Hur många förhållanden?
Ett äktenskap, det räcker fint. =)


Favoritprogram på tv?
Fortfarande mitt kära "Desperate Housewives" - vad annars? Vet inte riktigt vad jag ska hitta på när de nu snart slutar att sända denna fantastiska serie.
Har tittat på en del serier från datorn också - som får gå under favoritprogram. "The walking dead" är vansinnigt spännande och läskigt. "Dexter" är också en spännande serie. "The grimm" verkar lovande. "Outsourced" är roligt. Men jag har annat att göra så det tar ett tag mellan att jag tittar på dem, utom de två förstnämnda som jag inte kan slita mig ifrån utan bara måste veta fortsättningen på (båda har dock uppehåll just nu).


Bästa boken du läste i år?
Roslund & Hellström skriver helt fantastiska böcker. I år har jag läst deras "Odjuret", "Box 21" och "Flickan under gatan" - helt makalöst bra böcker. Håller på med deras "Edward Finnigans upprättelse" just nu, den är också bra. De har hittat vinnande koncept med bra spännande samhälls-storys, intressanta karaktärer och god berättarteknik.


Något du önskade dig och fick?
En ny mp3-spelar med goa hörlurar till. Musik är underbart!
Fantastiska, minnesvärda dagar med fina vänner. Exempelvis Marstrand med två goda vänner i juni och bio och kvalitetstid med en av mina nära vänner som är småbarnsmamma i augusti (svårt att få till träffar bara vi med andra ord).


Något du önskade dig men inte fick?
Ja, målet med utredningen har jag önskat nå sedan innan vi ens började med den och nu önskar jag det ännu mer...


Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Jag arbetade. Blev bjuden på världens godaste räkmacka på "Le Pain France" och glass på Triumfglass av och med min kära make. På kvällen firade jag med svärmor, hennes man, min man och min svåger. Fyllde på en vardag. Helgen efter jag fyllt var jag och maken i Jönköping och lyxade på hotell med god mat och ett fantastiskt rum.
Här kan den helgen återupplevas lite igen:
http://ikkas.blogg.se/2011/may/nar-jag-fyllde-26.html


De bästa människorna du umgåtts med?
Mina vänner, min man och min familj. Vilka annars?


Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Ja, att utredningen som påbörjades avslutades och målet med den var nått. Det hade förändrat hela det här året på alla sätt och vis.


Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Avslappnad, fler naturfärger än tidigare, från att använda kjol rätt ofta till att gå tillbaka till mina älskade byxor (under både detta året och förra året)...


Vad fick dig att må bra?
Roliga upplevelser med vänner, man, familj. Den kvalitetstid som hanns med, kort och gott.
Musik. Choklad (tyvärr). Träning (som jag visserligen nästan tappat bort under hösten). Terapi. Mina gosiga kissar.


Vem saknade du?
Jag har saknat många i år, känt mig lätt övergiven och ensam med och i allt - på sätt och vis -  samtidigt som jag vet att jag har mina vänner, min familj och min man.


De bästa nya människorna du träffade?
Några av mina nya kollegor, två av dem jag räknar dit byter dock arbetsplats nu i januari. Kommer vara saknade!


Årets sötaste?
Alla små babysar som vännerna fått!
Min man! <3
Kissekatterna och undulaterna!


Årets största kärlek?
Den mellan mig och min man som både satts på prov och nått en annan nivå i år tror jag.


Årets bästa?
Sommar i Norrland, en vecka. Kvalitetstid och upplevelser med vänner, familj, man. Soliga dagar på stranden för mig själv med en bok. Startade med egen-terapi. Myskvällar under hösten/vintern med tända ljus, gostofflor, pälsiga kattmagar i vädret och ett underbart lugn här hemma. Jag har vågat sätta i gång med jympa på Friskis & Svettis. Firandet av vår första bröllopsdag och helgen med vänner på Marstrand hör också till det bästa. Konserten med Maia Hirasawa - guld, guld, guld!

Så här fyllde jag i samma lista i slutet av 2010:

http://ikkas.blogg.se/2011/january/listan-2011-om-aret-2010.html
Jul, jul, strålande jul!

Publicerad 2011-12-27 13:44:01 i Bla Bla Bla...,

Nu var julen nästan färdigfirad, ska fira lite med en kompis och hennes tre små vildar senare i dag. Mysigt!
Självaste julafton firade jag med min man, min svåger, min svärmor och hennes man. Vi var hemma hos de sistnämnda.
Väldigt trevligt med god mat, härligt sällskap och spel. Köpte två sällskapsspel till svågern, testade det ena på julafton och det var mycket roligt och strategiskt. Vill ha ett själv också kände jag! =P
Julaftonskvällen firade vi hos min bonusfamilj med mina biologiska syrror och en bonussyrra med pojkvän.
Det var lite hetsigt och stirrigt runt julklappsspelet som alltid och ja, det blev en lång och sen kväll. Körde yngsta syrran hem och landade hemma först efter två på natten p.g.a det. Men aja, vad gör man inte? ;)
På juldagen styrdes kosan söderut till svärfar med fästmö, svågern och mannen och jag åkte ned tillsammans.
Blev god mat, härligt sällskap och spel som gällde där också. Blev dock en rätt kort visit, åkte hemåt redan i gårkväll, svågern skulle jobba i dag. Själv har jag semester i dag och är komp.ledig i morgon. Känns skönt. =)
Julklappar då? Vi delade ut massor i år känns det som, jätteroligt!
Jag fick en mp3-spelare med härliga lurar till av min man.
Han har i dag hämtat ut sin julklapp från mig, ett Gaming Headset (Logitech G35).
Tre tröjor fick han på julafton.
En julklapp är fortfarande på väg hem till honom. Han fick nämligen två biljetter till Galenskaparnas 30:års jubileum nästa år, lör. den 29/9 kl. 19.30. Jag skrev ett långt rim till honom om julklapparna han skulle få men som ännu inte landat på posten...
Det var nämligen så här. Jag hade sagt till min man att han skulle få ett par spinningskor av mig. Sedan hade jag tänkt att överraska honom med att boka bord och bjuda honom på middag på Texas Longhorn och bio efter den shoppingdagen. Den 21/12 pratade jag med hans far. Han hade köpt ett par spinningskor var till min man och svåger i julklapp. Jaha, tänkte jag. Jag visste ju fler saker jag kunde fixa till mannen så det var inga problem. Hastigt och lustigt tänkte jag ut delar i ett rim till maken och började leta headset på inet. Råkade dubbelbeställa ett headset, fick makulerat det ena. Sedan beställde jag biljetterna till Galenskaparna och betalade dem. Kom den 23/12 på när jag satte mig ned för att rimma att det headset jag hade tänkt köpa åt min man slutade på G35 för det skulle rimma på hem. Blev helt iskall och gick in på inet. Jag hade beställt fel headset, det slutade på 1500 och var från Corsair. Helt fel och tokigt. Gick in och snokade i min mans lista där nämligen och det sistnämnda låg där men var inte det headset han sagt att han önskade sig. Fick makulerat den beställningen på två röda och gjorde en ny beställning.
Skrev ett rim om att han skulle få dessa lurar, en middag på Texas Longhorn och biljetter till Galenskaparna.
Pust! All good.
På julafton fick han mina presenter och blev jätteglad, helt ovetandes om allt strul nästan - eller han fick veta att beställningarna varit lite komplicerade redan innan julafton och att jag fått vela där. Att ena grejen skulle komma fram efter jul. Nu dröjde ju biljetterna också och har ännu inte dykt upp men borde göra det i veckan.
På julafton fick jag och min man varsin biljett till Galenskaparna lör. den 6/10 kl. 19.30 av min svärmor. Har nu dubbla biljetter på två olika lör. och biljetterna går inte att återköpa. Men, vi ska sälja biljetterna från svärmor och gå på West Side Story i stället har vi tänkt. Det löser sig.
Men fatta, båda mina julklappstankar krockade med svärföräldrarnas. Något jobbigt.
Min svärfar med fästmö fick bl.a. ett BiB-ställ (BärBar hette det) av oss, samma grej hade svågern köpt till dem men han får krånga med att byta då vi köpte vårt av en hantverkare i Nordstan när marknaden där var.
Kommunikationen brukar vara god men inför den här julen har vi haft noll känner jag. Hahahaha!
De här två grisarna var gör glada när vi kom hem i går...

Julmånaden med uppladdning inför julen är snart slut...

Publicerad 2011-12-22 23:49:40 i Bla Bla Bla...,

Jag måste erkänna att jag tycker väldigt bra om att ladda inför julen. Leta paket, greja och dona och mysa in julen. Fast kommer alltid fram till att det finns för lite tid och kan lätt bli irriterad över det. Men i år har jag ändå hunnit med en hel del ihop med min kära man.
Vi blev klara med i princip alla julklappar i god tid utom ett par få, köpte exempelvis i går en sista julklapp till julklappsspelet som vi spelar med min bonusfamilj på julaftons kväll och fixade julklappar till min darling då också som jag beställde. Hoppas att åtminstone en av grejerna dimper ned i lådan i morgon. Blev ändrade planer i sista stund nämligen efter att ha stämt av med svärfar...jaja...Annars får jag väl slå in ett rim i en låda i morgon eller så innan min darling kommer hem...;)
Vi var på Liseberg förra söndagen efter en dag på stan med lite julklappsfix och en tur till Kronhusbodarna. Mysigt. Det låg dessutom ett tunt, tunt lager med snö just den dagen (som visserligen inte syntes i stan men hemma) och var kallare än tidigare. Höjde julstämningen något. Jag letade kläder och blev frustrerad över att jag inte hittade något i min smak som passade min plånbok och/eller kropp som dessvärre lagt på sig under hösten/vintern. Nya tag med träning och kost igen så snart julandet är över alltså (har ju varit mer sjuk än frisk den här hösten så har inte fått tränat regelbundet tyvärr). Ser fram emot att få komma mer till rätta igen på flera sätt och vis, samtidigt som jag vet att det är en evig kamp för mig, vilket inte känns lika kul...
Annat julmys den här julmånaden har varit en tur till Stora Holms Säteri, vi var där den andra advent och tittade runt på deras lilla julmarknad. Mycket mysigt! Köpte en del gott som vi åt den kvällen och lite som vi ska ha i morgon (några korvar etc). Gjorde oss vörtmackor med julskinka och senap den kvällen och drack glögg och åt pepparkakor.
Helgen därpå julpysslade vi med mannens släktingar på hans pappas sida. Blev en del julgodis gjort och vi mumsade i oss vår del den tredje advent. Smakade inte dumt alls kan jag säga!
Lussebullar bakade jag och svor över dagen före Lucia-dagen. Det är ju så nedrans kladdigt och besvärligt men jag skulle nog inte känna att det blev jul på samma vis om jag inte fick baka dem heller. Uppskattar dem när de är färdiga och jag ser resultatet av mitt slit kort och gott. Vi åt några när de var varma och sen mumsade vi flera dagen därpå medan vi tittade på SVT:s Luciafirande på kvällen. Högtidligt och mysigt! Släckte ned alla lampor här hemma och tände våra pepparkaksljus. =P
I förrgår firade vi lite jul med min gamla farfar och planterade en röd, präktig julstjärna på min pappas grav då han skulle fyllt 55 år den dagen. Känns märkligt att det gått så många år och det är fortfarande lite extra tomt efter honom så här i juletider. Det var i går ett år sedan min farmor begravdes intill honom och det känns också helt galet, tiden har gått så fort fast ändå inte. Hänt så mkt det här året som snart också det nått sitt slut.
I morgon är sista uppladdningen inför julen. Vi har bjudit hem våra biologiska syskon att fira uppesittarkväll med oss. Det ska bli väldigt mysigt. Vi ska äta lite mat, umgås, kanske spela nåt spel och göra lite polkagris i vit choklad - vi gör vad vi orkar och vill. Mysbyxorna på kvällen lång har jag sagt. Hehe. Min yngsta syrra sa dock i kväll att hon kanske inte kan komma, hon mådde inte bra, men hoppas på det bästa så att vi alla blir samlade en stund imorrn. Men det blir som det blir...
Nu ska jag lägga mig så jag orkar upp i morgon. Jobbar bara mellan sju-kvart i tolv. Gött. Ska jag väl orka. Sen ska jag tvätta och ladda här hemma med julmusik och vänta in syskon och man. =)
Ska nog bli en god jul det här också....

Om

Min profilbild

Ikka

Hej! Jag skriver om ditt och datt - eller kanske snarare om mitt och katt, för att vara mer specifik. Den här bloggen handlar om min tid på jorden, om allt mellan himmel och hav. Katter, trädgård, husliv och en salig blandning med sånt jag känner för att berätta om. Välkomna till mig!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela