ikkas

Jag är en klantskalle...

Publicerad 2008-01-29 11:53:20 i Bla Bla Bla...,

Jag åkte till skolan imorse, lagom så jag var framme strax efter 10, min buss var lite sen så missade ena spårvagnen imorse. Tar upp mitt schema för att ta en extra-titt på i vilken sal jag ska vara. Ser då till min förfäran att jag började 9.15 och slutar vid 11, ca 40 minuter kvar på lektionen när jag väl var framme. Jag blev så trött på mig själv och irriterad så jag skickade ett sms till en klasskamrat och berättade vad som hänt sedan satte jag mig på närmsta spårvagn hemåt. Var hemma för snart en timma sedan. Jag är en klantskalle! Faaan!!!! Men inte mycket att göra åt. Ska försöka ringa några viktiga samtal, hoppas att de jag sökt i mer än en vecka har tid med mig. Sedan blir det att plugga lite och ta det lugnt här hemma.

Är lite upp och ned i dag. Känns som att de där tre månaderna mellan mig och Pälskling inte kommer fungera. Jag vill inte något alls längre. Mitt humör går upp och ned. Men det känns inte som att det kommer att gå, jag vill ge det tid, samtidigt som jag inte vill något alls mer. Jag vill tro, och ibland tror jag verkligen, att det hela kommer gå. Men efter helgen och gårdagen så har jag inte mycket tro alls. Inget blir ordentligt utrett, allt bara ligger och kokar. Även då en hel del börjar med småsaker. Jag valde att sova på soffan (är en bäddsoffa) i natt, vill inte vara i närheten av honom för jag är så besviken och förbannad på honom. Kanske vi kan få pratat i genom saker och ting senare i veckan. Men på något sätt så vet jag ju ändå att liknande situationer kommer uppstå längre fram i vårt förhållande också, därför att det har skett tidigare och blir inte speciellt mycket bättre. Det har blivit mer sällan, vilket är skönt, men det är ju i samma utsträckning som förr när det väl sker. Frågan är då om jag fått nog, ifall jag orkar mera nu? Jag vet ärligt talat inte själv. Men tanken på att leva ensam känns just nu jävligt befriande. Hoppas trots allting att vi kan reda ut det här, för vad jag är säker på är ju att jag älskar honom. Jag vet bara inte om jag orkar ha ett förhållande med honom som det är nu...

Summerat;

Dagens I-landsproblem:

Svårt att bestämma mig.....

Kom för sent till skolan...

Dagens bästa:

Fortfarande söndagens händelser...

Helg, kalas, något nytt inom mig som tar form - en historia utan klimax...

Publicerad 2008-01-28 13:53:59 i Bla Bla Bla...,

Den här helgen har varit händelserik, minst sagt. Skönt att vara ledig i dag kan jag säga...

Fredagen ägnade jag åt skola och skolarbete. När jag kom hem storstädade jag - damma, städa fågelbur, dammsög, tvätta golv - pust! Tvättade ett par maskiner tvätt, bakade och pluggade gjorde jag också.

På lördagen jagade Pälskling och hans pappa delar att reparera vår bil med, den saknar en hel fjäderskål på höger sida, innebär noll fjädring på bilens högra sida typ...Någon som har en sådan till en Skoda Felicia? Hör av er då!Detta var bara en parantes som irriterar mig, för snart får vi inte längre köra vår lilla "Pucklan" något mera - om vi inte lyckas hitta den jädra fjäderskålen då...
Efter Pälsklings "jakt" så åkte vi till hans mamma med man, grattade mannens barnbarn som fyller fyra snart och åt lite lunch med dem.
Sedan var det kalasdags för ytterligare en fyraåring, Pälsklings lilla tjejkusin som fyllt år i veckan. Hon hade prinsesskalas för sina väninnor tidigare under dagen, några av de vuxna kvinnorna hade sedan tagit fasta på detta och kom utklädda till prinsessor på själva "vuxenkalaset". Kul. Grattade inte bara lilla fyraåringen, utan ytterligare två kusiner till Pälskling som hunnit fylla år, lika bra det.
Kom hem rätt sent från kalaset, Pälsklings pappa och fästmö sov hos oss. Satt uppe och pratade ett tag efter hemkomsten, mysigt!

Söndagen började med frukost vid tio, jag och Pälskling gjorde i ordning alltsammans inför det. Känns kul att vi nu efter vår flytt kan bjuda på en frukost ute i köket. I förra lägenheten gick det knappt att sitta en person vid vår köksbord, eftersom vi då var tvungna att ha en reservfrys under bordet. På tal om frys, Pälskling och hans pappa hängde om dörrarna på vårt kylskåp och vår frys, de hängde åt "fel" håll innan. Det kändes fel i vårt kök i alla fall, så nu har vi ett ännu smidigare kök än innan - skönt! Medan dessa dörrar rättades till så utforskade jag och pappans fästmö omgivningen här runt omkring. Fick en härlig promenad innan pappan och fästmön skulle börja bege sig hemåt till Skåne igen. Jag åkte med dem en bit, in till stan, tog en buss till äldsta syrran därifrån. Fick sällskap med hennes fostersyster som också var på väg hem. Pratade en del om de förändringar/tankar som kan bli verklighet angående min yngsta syster. Inser mer och mer för varje gång jag träffar denna tjej (fostersystern) hur otroligt enastående hon är på många sätt och vis.
Något som upptog en del av vårt samtal i övrigt var den upplevelse vi för första gången skulle få vara med om under eftermiddagen/kvällen. Något som jag inte helt ännu vet hur jag ska beskriva i ord. Men det var långt mer känsloladdat än vad jag trodde att det skulle bli, åtminstone för min del. Jag har grubblat en del sedan igår, det var så spännande det som hände. Och så otroligt. Många skulle säkerligen tycka att det var dumheter och tro att jag började bli galen om jag berättade, men jag bryr mig inte så värst om det. Jag vill dock helst inte gå in på några detaljer ännu då jag inte själv helt vet hur jag skulle beskriva det hela. Men det var spännande och jag fick utlopp för en del av mig som tidigare inte fått komma fram i ljuset speciellt mycket, även om jag varit öppen (är öppen) för en del av sakerna. Jag skulle vilja lära mig mer, det är det jag spontant känner efter gårdagens upplevelser. Även då jag erkänner mig vara ganska kritisk och skeptisk till en del av det hela. Men så bör man ju förhålla sig till allt...
Jag vet att jag är förvirrande och att jag här bygger en historia utan klimax, men det är med flit. - Jag varnade ju er eventuella läsare i min rubrik, gjorde jag inte? Det som skett är något som var av vikt för mig, en slags "nytändning" inom mig, mer än så har jag inte något direkt behov av att berätta. Kanske jag väljer att berätta mer vid ett senare tillfälle, eller också låter jag bli...

Summerat;

Dagens I-landsprobem:

Fortfarande yngsta syrran och hennes situation, men tillhör ju snarare ett "verkligt" problem än ett I-landsproblem..

Dagens bästa:

Gårdagens händelser. Satte i gång något inom mig, kul att se hur det kommer ta form, om det gör det...

Goda nyheter...

Publicerad 2008-01-20 18:34:00 i Bla Bla Bla...,

I dag har jag fått goda nyheter om yngsta systern. De tankarna som snurrat har blivit bekräftade. Positivt. Nu gäller det att kämpa vidare på det här. Det är fortfarande en hel del "om" med i bilden. Men vi är ett steg på vägen nu och det känns kanonbra! Jag blev så lycklig att jag skakade när jag fick höra om beslutet i dag. Hoppas, hoppas att allt ska lösa sig och bli bra nu. Så länge som vi väntat på en bra lösning, nu kanske den finns. Vi får hoppas och se hur det hela blir. Men jag är positiv, nu är den första delen avklarad.

Igår hade jag ett långt samtal med hennes och andra syrrans handläggare på socialen, jag hade en del kritik att framföra angående fallet om mina systrar - både personligen och för mina systrars skull. Fick en del bra svar, andra mindre bra. Men allt är ju så klart inte handläggarens fel, det ligger i personalbrist och i vissa regler (s k socialens "praxis") så jag ska diskutera vidare med chefen på socialkontoret i morgon. Om jag får tag i honom. Det tyckte min handläggare var ett bra initiativ, hon skulle själv även föra vidare en del av kritiken på kommande personalmöte där även chefen är med. Kändes bra, fast det var jobbigt att dra upp allting som hänt igen. Känslosamt. En och en halv timma tog samtalet, men nu är det gjort. Skönt.

Ska fortsätta glida vidare på mina moln här nu, efter de goda nyheter som jag fått i dag...

Summerat;

Dagens I-landsproblem:

Fortfarande en del "om" kvar innan det blir en slutgiltig utgång i min yngsta syrras fall...

Dagens bästa:

En hel del "om" har suddats ut i dag.

Samtalet med handläggaren är över...

Om

Min profilbild

Ikka

Hej! Jag skriver om ditt och datt - eller kanske snarare om mitt och katt, för att vara mer specifik. Den här bloggen handlar om min tid på jorden, om allt mellan himmel och hav. Katter, trädgård, husliv och en salig blandning med sånt jag känner för att berätta om. Välkomna till mig!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela