ikkas

Delphine, du fattas mig...

Publicerad 2008-07-30 17:06:01 i Bla Bla Bla...,

Jag har till och från under våren samt sommaren testat att gå in på en bloggerskas sida som jag hållt väldigt kär ända sedan jag började upptäcka det här med att blogga. Men hon verkar ha bommat igen sin sida för allmän insyn. Ett val som jag mycket väl kan förstå, även om jag för min egen skull tycker att det är synd. Denna bloggerska skriver så fantastiskt vackert, djupt, innerligt, mystiskt och intelligent - som den ljuvaste musik du kan tänka dig, fast med dina ögon som ingång till hjärnkontoret i stället för dina öron.

Om du fortfarande kikar in hos mig i bland, Delphine, så vill jag bara att du ska veta att du och din naturliga, fängslande, fallenhet för att skriva intressant fattas mig. Jag har hittills inte stött på någon som skriver så som du gör, åtminstone inte utan att det låter krystat eller blir meningslöst.
Någon gång i framtiden kanske våra vägar i "bloggvärlden" möst igen. Ta hand om dig tills dess.

Mini-baby...

Publicerad 2008-07-30 16:22:00 i Bla Bla Bla...,

Förresten, i fredagskväll så var jag och Pälskling hemma hos H och hennes sambo. Vi fick träffa den lilla skatten för första gången, lilla V. Hon är hur liten och söt som helst. Jag har aldrig varit så nära en sådan liten baby förut. Hon är inte mer än fyrtiotre cm lång och väger strax under två kilo. Mini-baby! Helt ofattbart liten! Men lika bedårande som liten är hon. Pigg, nöjd och nyfiken dessutom. Blev en premiärtur i barnvagnen i det fina vädret. H körde, hon var så stolt där hon gick kan jag säga. En sådan känsla det måste ha varit för henne!
Både jag och Pälskling fick nöja oss med att se men inte röra, än är immunförsvaret inte som det ska på lilla V, dumt att riskera något då. Jag hade nog inte vågat att hålla i en sådan liten varelse ändå, så det gjorde inte mig så mycket. Men den dagen då hon är lite större och mindre känslig mot baciller, då ska jag pussas och kramas på henne!
Den som väntar på något gott vet ni...

Jag och Pälskling avslutade den kvällen på en uteservering i stan, åt en sen middag. Var längesen vi gjorde något sådant så det var toppen. Jättevarmt i luften dessutom, skönt att kunna utnyttja kvällen till fullo då...

Jobb och slit, simma i natten och mango...

Publicerad 2008-07-30 15:57:54 i Bla Bla Bla...,

Mm, en rubrik som passat detta inlägg hade nog varit "Mango Chutney" - en mango och en massa röra..

Jag jobbar på frenetiskt och robotlikt, är inne på sjunde dagen i rad av åtta. Sista dagen i morgon innan jag är ledig två dagar. Det var ett helsike på jobbet i söndags rent ut sagt, på tal om att jobba,  hela helsiket grundar sig i att  en av de boende och en av de nya vikarierna verkligen inte går i hop. Vilket den boende även tog ut på mig. Chefen kände sig manad att komma dit.  Han fick höra ett och annat när han väl var på plats. Jag är inte den som är tyst med vad jag tycker....
Men sedan i söndags har det varit lugnt och trevligt på arbetet, men det tär verkligen att den där vikarien är kvar trots att denna inte fungerar med en av de boende. Jag arbetade över i dag för att denna vikarie skulle slippa att gå in och ge den boende lunch. Sånt ska inte behövas.

Här hemma har det också varit en hel del arbete i den röra som just nu bor i vårt vardagsrum. Snarare så är det så att vårt vardagsrum bor i röran. Men det börjar lösa upp sig nu. Pälskling har äntligen byggt klart våra bokhyllor vilket innebär att en massa kartonger inte längre kommer behöva bo i vardagsrummet, de ska kastas. Dessutom så har jag möblerat om en hel del i köksskåpen så att vi nu har mer plats där, vilket känns skönt. En del prylar som legat i kassar, så som mina skolböcker, har fått en plats i bokhyllan nu. Ja, det börjar reda upp sig. Men än så länge står vår gamla TV och TV-bänk som ett hinder här i röran. TV:n får vi ställa in i sovrummet tills vidare, i slutet av augusti ska den få en resa till Skåne till G´s och A´s sommarstuga. TV-bänken ska vi kasta ihop med kartongerna. Jag ser gärna att det sker på fredag när Pälskling slutar tidigt, men vi får se hur det blir med det...
Vi höll på att fixa här som tokar tills tio-tiden i gårkväll. Sedan tog vi på oss badkläder och åkte bort till Aspen. Blev ett härligt, varmt kvällsdopp. Var bara vi och ett kärlekspar till som var där på stranden. Lugnt, mörkt, tyst, svalkande och mysigt. Något som måste göras om i fall det fortsätter vara så varmt som det varit den sista tiden. Vi har legat på stabila trettio-trettiofem grader inomhus - väldigt kul att arbeta i den värmen kan jag informera er om, för alla som ens funderat på att möblera/tapetsera/dammsuga eller göra andra trevligheter som man kan göra inomhus i värmen.
OBS! Jag var ironisk... OBS!

Åt nyss en mango, för er som orkat läsa och undrar vart den kommer in. Kom fram till att så gott som sjuttiofem-åttio procent av frukten bestod av en stor kärna. Det var längesedan jag åt mango bara sådär, jag hade glömt den där groteska kärnan. Slutsatsen på mitt köp; Jag betalade nio kronor och nittiofem öre för en stor jädra kärna, typ. Fast förbannat gott var det där fruktköttet som jag kom åt att äta. Får nog bli en mango till någon gång. När jag åter igen glömt/förträngt vilken stor kärna som "mangosar" har....


Om

Min profilbild

Ikka

Hej! Jag skriver om ditt och datt - eller kanske snarare om mitt och katt, för att vara mer specifik. Den här bloggen handlar om min tid på jorden, om allt mellan himmel och hav. Katter, trädgård, husliv och en salig blandning med sånt jag känner för att berätta om. Välkomna till mig!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela