ikkas

Första advent har redan passerat.

Publicerad 2011-11-29 16:32:29 i Bla Bla Bla...,

Rubriken känns ju lite smått galen med tanke på vädret och hur snabbt faktiskt novembermånad gått.
Vi firade helgen med att under lördagen tvätta fönster (jag) och byta däck på bilen (min man och äldsta syster bytte däck ihop på sina bilar). Åt en lång lunch här hemma med man och syrra och hade det mys, alla tre lite slagna hjältar. Syrrans muttrar på däcken var åtdragna på verkstad, min man fick kämpa loss dem och jag och syrran fick hjälpas åt att hänga på däcken. Regnade och blåste gjorde det också. Började lagom tills att jag tvättat klart alla våra fönster och mannen + syrran skulle byta däck. Murphys lag om all jävlighet måste vara sanning alltså.
På kvällen åt vi middag med svärmor och hennes man samt svåger. De gjorde hemgjorda, friterade klyftpotatisar att dö för ihop med världens godaste trattkantarellsås och mumsigt kött. Spelade spel gjorde vi också när vi börjat bli som tröttast, fnissade och höll stundtals på att skratta ihjäl oss allihop - hade en trevlig kväll kortfattat.
Söndagen spenderade jag och mannen med att vandra i Haga-stan. Skulle gått på marknad där. Stormen "Berit" hade dock fått ett rejält tag om stan och marknadsstånden höll på att stänga när vi kom dit. Blev att titta i alla små söta butikerna i Haga i stället. Inte fel alls det heller. Fikade på Café Husaren, jag drack glögg-te och åt en mjuk pepparkaka med chokladöverdrag, dagen till ära.
Därefter var vi på vernissage på Stora Teaterns scen, mötte upp mina två systrar där också. Min/vår fina terapeut som även är journalist, författare och konstnär ställde ut sina tavlor där. Firades med liveband, "Berit" la sig dock i och all ström stängdes ned. Min terapeut räddade stunden med, ficklampor riktade mot sina tavlor, att berätta om inspirationen och tanken bakom hennes tavlor. Oerhört fint. Sedan kom strömmen tillbaka och bandet fortsatte att spela.
Därefter gick jag och mannen till La Gondola och klämde varsin pizza. Gött!
Sedan blåste vi mot bilen med regnet piskandes vågrätt mot oss. Mindre gött.
Landade hemma i soffan i min rosa pyjamas, färgglada raggsockar och fick upp värmen igen. Väldigt gött!
En bra och händelserik första advent kortfattat, lite utanför traditionerna men med julstämning ändå på något sätt (utan det klassiska glögg med pepparkakor).

Livet...

Publicerad 2011-11-19 13:47:18 i Bla Bla Bla...,

Det blir inte så ofta jag skriver längre. Av flera anledningar. Tidsbrist. Prioriteringsfråga. Ja, det är väl kanske samma sak egentligen. Livet rullar på liksom.
Vi letar hus fortfarande. Har nu fått veta vad vi landar på för lånelöfte och utgår från det. Har riktat in oss på hus söderut, nådåt Marks kommun i Kinna-Skene-trakten. Jag har börjat söka lite jobb nedåt de trakterna, låg inte många ute - endast två tjänster totalt i hela kommunen. Sökte båda i förra veckan. Har än så länge fått ett spännande besked där också, får se vart det hela landar. Det fanns en tänkbar öppning för mig, inte på den tjänst jag sökte men på en uppstart/nystart av förskola med samma chef. Dock med väldigt snabba besked, får se hur långt jag hinner/kan vara med i vändningarna. Men det är kul att vara attraktiv på marknaden och att en chef kontaktar mig och vill hålla kvar mig, trots att den specifika tjänst jag sökte gått vidare. Det andra lät mer spännande faktiskt. Får se, får se...
Om inte annat så är det skönt att se att det finns lösningar och utvägar på annat håll, att det finns möjligheter - oavsett hur det hela blir. =)
För övrigt så sitter både jag och min kära man hemma, passar ett njurstensanfall. Mannen fick ett i gårkväll, det första i hans liv. Helt opassande så klart och smärtsamt. Satt på akuten ihop hela kvällen i går, var hemma efter 22-tiden någon gång. Jag åkte till akuten direkt efter jobb och ett spin-pass, väntade mig en mysig hemmakväll med middag på bordet från mannen och ja. Livet vänder snabbt i bland. Tack och lov att det ändå inte var värre än vad det är. Eller, det vill nog inte mannen riktigt höra med tanke på hur ont han haft men...
Troligen ska stenen komma ut av sig självt i alla fall, den var tillräckligt liten för att göra det.
Han fick med sig smärtstillande hem, fick ta 3st/dygn. Han började med dem vid 22-tiden i går och nu är de slut alla tre. Kan bli hur som helst resten av den här dagen, beroende på om smärtan kommer tillbaka och hur starkt den gör det i så fall. Alvedon får han äta, men bara till en viss mängd där också ju.
Vi vaknade vid 6.30 och då hade han jätteont, tog en smärtstillande och sen har han sovit tills mitt på dagen. Jag gick upp och åt frukost någon timme senare, för att liksom vara redo att åka i väg till akuten igen.
Än så länge ingen mer smärta, tack och lov, hoppas det fortsätter så....
Spännande helg vi får. ;)
Eller nej. Hade kunnat hoppa det här känner jag.
Stackars man!

Om

Min profilbild

Ikka

Hej! Jag skriver om ditt och datt - eller kanske snarare om mitt och katt, för att vara mer specifik. Den här bloggen handlar om min tid på jorden, om allt mellan himmel och hav. Katter, trädgård, husliv och en salig blandning med sånt jag känner för att berätta om. Välkomna till mig!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela