ikkas

Neo....

Publicerad 2015-09-17 09:40:38 i Bla Bla Bla...,

Vår älskade, lilla, neongröna undulat Neo finns inte med oss längre. Han dog i en renoveringsolycka i januari. Stod dumt till när vi höll på med dörrarna och tog bort färg. Så rädda och måna vi varit om denna lilla kille under de 11 år och några månader som han var en kär familjemedlem. Ett jädra misstag på bara ett par minuter kan avgöra och räknas. Vi visste ju det. Mitt i tidspress och renovering, tankarna på allt och inget så är det dock lätt att missa saker. Vi missade helt enkelt att hans bur stod illa till och han blev förgiftad av ångorna från färgen som släppte från våra dörrar när vi brände och skrapade dem. Kom på det efter kanske en kvart-tjugo minuter, när vi tog en paus och hörde hur han flaxade i buren. Då var det för sent. Han dog i min hand. Kände oss riktigt usla och ledsna vill jag lova. Så mycket han varit med om ihop med oss och vi med honom. Överallt där vi hittills bott har han bott. Han har varit med i så gott som allt, blev en del av vår familj ca 1,5 år efter att jag och maken blev ett par. Lille killen. 

Så, vi är inte bara tre nya familjemedlemmar utan även en gammal familjemedlem kort. 
Neo blir den sista undulaten i vår familj, jag har själv alltid haft undulat sedan jag var 4 år gammal. Eftersom vi valt att hjälpa katter och ta in dem i vår familj så känns det dock otryggt för en liten undulat att växa upp här, liksom oschysst i längden då de inte kommer få så goda möjligheter att komma ur buren. 

Neo vilar nu under en vacker, stor, äggformad sten under nya pärlbusken i rabatten där buskrosor och ogräs innan frodades. En rosa förgätmigej är planterad nära intill och det doftar himmelskt där han vilar när rosorna står i blom.

 
 
 
 
 
 
 I trädgården...

Publicerad 2015-09-17 09:26:32 i Trädgårdskärlek,

Trädgården har stått lite på paus i år - för första gången sedan vi flyttade in här 2012....pallkragarna har det inte odlats mycket i - eller rättare sagt, det sattes en del fröer som aldrig blev något i och med det kalla och blöta klimatet i våras-somras....förodlade ingenting eftersom Mozart och Smilla mer än gärna agerar jordfräsar...
Hinkar med tomater, jordgubbsplanta och chili har funnits - men samma sak där. Inte gett nån direkt skörd (utom hinken med jordgubbarna) i och med att vädret varit som det varit. 

Mest rört sig om ogräsrensning i den mån det har funkat med lilla stjärnan, individen som bor i vårt "pluttrum", maken har byggt ett garage till robotklipparen Ralf under vår altan. Han har även byggt en spalje runt vår altan av armeringsjärn, liksom att han byggde en spalje av armeringsjärn uppe i en av pallkragarna. En gunga har kommit upp i det högsta, och troligen det äldsta, av våra äppleträd - det som går under namnet Bosse, om någon frågar mig. Samtliga äppleträd har fått sig en omgång i vår-vintras av oss båda och jag samlade alla grenar i gemensamma högar med grannarnas grenar,  tanken är att elda i höst. Oxelhäcken har jag tagit nu under sensommaren. För att minimera arbetet här längre fram i höst. Vi hade ett sommarkalas där det flyttade in en hel del druvor, utöver en planta vi redan köpt, klätterros, blåbär, liksom en stjärnmagnolia tillsammans med en vinröd-lila clematis, vårdträd till lill-stjärnan. Fick ett persikoträd av min man i bröllopspresent också. Så vi har fått gräva och tänka till! Rabatten där buskrosorna och massa ogräs frodades flyttades om förra hösten och gav möjligheter att sätta nytt och göra rabatt i våras. Det är nog det som gjorts i år i trädgården denna säsong. Dock måste vi styra upp det så inte buskrosorna tar över igen, eller ogräset - en liten kamp i nuläget....

Haft god skörd på hallon, blåbär, vinbär (de flesta av dem hänger dock kvar på buskarna i år), vitlök. 

Plockat in otroligt mycket blommor och gjort vackra buketter i vår-sommar. Inte varit väder för att kunna vara ute och njuta så mycket i år - så har tagit in sommaren i stället. 

Nu väntar äppleskörd det närmsta och en rejäl höststädning, gjorde en mindre i pallkragarna för en kort tid sedan och tog upp de sista vitlökarna och rädisorna som nog ska få bli bas till nästa års skörd. Hoppas det ska funka! 

Syrenhäckar ska ses över och lite allmän ogräsrensning och upröjning ska ske....
Jag och lilla stjärnan får väl kämpa på i trädgården en del medan maken kör järnet i fågelrummet och vårt sovrum....


Annars då?

Publicerad 2015-09-17 08:40:00 i Katter,

Vi är tre till i familjen. 

Två av de nya familjemedlemmarna flyttade in i augusti förra året. Syskon på fyra ben. Mozart, en svart-vit långhårig godbit, och Smilla, en sköldpaddsfärgad liten kurrmaskin. Underbara, ljuvliga små pälsterrorister som vi inte ens minns hur det var att vara utan! De kom till oss från ett jourhem som en djurorganisation här i våra trakter tipsade om. Mozart och Smilla föddes utomhus av en hemlös katthona och hade blivit infångade av en ung tjej som tog väl hand om dem, mamman rymde dessvärre ut igen och är ännu lös - fått fler kullar som samma tjej ryckt in och hjälpt, men inte lyckats fånga in mamman än. Så tragiskt! Resultatet av att folk inte kastrerar sina katter, hade varit så lätt att avhjälpa!
Våra rackartroll är väldigt påhittiga, busiga, keliga som tusan bägge två och Smilla är vår nya storjägare medan Mozart mer lufsar runt och njuter av tillvaron. Så himla stabila och fina individer båda två! Glad att de blev en del av vår familj!

Tredje familjemedlemmen är en ljuvlig liten individ som få ord faktiskt kan beskriva. Har sin vrå i "pluttrummet" och är både kärlek och ren lycka personifierad. Vår älskade stjärna! Än fler såna små liv har kommit in i vår familj, syskonbarn i plural - var en riktig babyhöst förra året! 

Nedan följer en liten fotouppdatering av de fyrbenta nytillskotten....inga kattungar längre, men vi startar där och sista två fotona är från i år....

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Ikka

Hej! Jag skriver om ditt och datt - eller kanske snarare om mitt och katt, för att vara mer specifik. Den här bloggen handlar om min tid på jorden, om allt mellan himmel och hav. Katter, trädgård, husliv och en salig blandning med sånt jag känner för att berätta om. Välkomna till mig!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela