ikkas

Vinnaren av Idol 2007 åkte ut i kväll...

Publicerad 2007-11-23 23:18:00 i Bla Bla Bla...,

Min rubrik sammanfattar den här kvällen, trött, slött idol-tittande. Favoriten åkte ut, den som alla verkar ha haft som favorit men som ingen röstat på just för att han var ett så himlans säkert kort. Förbannar mig själv över att jag inte själv lyfte den där jävla luren i kväll och faktiskt röstade! För det var ju hur många miljoner till med människor som kunde ha gjort det, som jag trodde skulle göra det, men allt för få ringde uppenbarligen. Så nu sitter vi här i skiten med mesen Andreas i stället - ursäkta ordvalet men inte fasen känns han som någon Idol-vinnare i alla fall. Inte som någon värdig tredje-platsare heller...Han skulle åkt före Christoffer, precis som Mattias även borde gjort. Tredjeplatsen kunde fått vara Christoffers, Amandas eller Maries. Jag anser att Daniel borde vara i final ihop med någon av de senast nämnda, för alla de fyra är värdiga topp-femmare i Idol i år. En skam är vad tävlingen utvecklats till i kväll, svenska folktets halshuggning av sig själv i nationell TV. Jippi! Grattis Sverige!

För övrigt har dagen varit bra, gjort min sista VFU-dag för denna omgång. Känns lite tråkigt, men skönt att få sova lite längre på morgonen den närmsta tiden. Ska ut på VFU vecka 50-51, precis innan jul med Lucia och allt, ska bli mysigt!

Våran undulathona har lagt två ägg förresten, ett i onsdags och ett nu under kvällen. Det sägs att det är efter andra ägget är lagt som de påbörjar ruvandet, men hon ruvar inget direkt ännu. Hoppas hon kommer i gång med detta, har ju haft en holk inne hos dem sedan i augusti, tagit så lång tid att ens få dem att häcka ju. Vill verkligen att det ska bli lite ungar på dem. Fler ägg kommer, det ser jag på henne. Har vi tur så finns här små undulatungar runt Lucia, om allt går vägen, vilket det inte helt ser ut att göra nu med ruvandet men...Håller tummarna på att hon kommer i gång med det i morgon.

I morgon ska jag och Pälskling hålla i en trerätters middag för oss och fyra vänner här hemma. Hoppas det ska bli kanon! Handlade tidigare under dagen, med alla andra galna fredagsshoppare, men kom nog lite innan den värsta klungan hungriga galningar. =)
Blir att laga en hel del mat som gäller för mig, samt småfixa lite i kök och vika tvätt, Pälsk får damma, dammsuga och tvätta golv och småröja i sin "stök-hörna" (den jag just nu sitter i och skriver, dvs. datorplatsen/skrivbordet) och putsa upp badrummet. Blir en lång dag i morgon helt klart, men tänker börja den med sovmorgon.

Summerat;

Dagens I-landsproblem:

Läs min rubrik på detta inlägg...För det är fan ett problem idag, om än ett I-landsproblem...

Undulathonan vår som inte vill ruva än - gör mig orolig!!

Dagens bästa;

Det lilla nya ägget.

Helg i morgon!

Dagen med ungarna på VFU:n - varit en trevlig dag!

Förresten!

Publicerad 2007-11-18 13:32:47 i Bla Bla Bla...,

Den där salstentan jag hade som jag var så himla ledsen, arg på mig själv och orolig över har jag fått restultat i från. Fick reda på det förra måndagen. Jag blev godkänd. Jag klarade mig med två poäng över godkänt-gränsen - en jävla tur med andra ord. Faktum är att godkänt-gränsen blev sänkt, annars hade jag legat 10,5 poäng under det som räknades som godkänt i första vevan. (60 poäng skulle det ha varit, ni kan ju själva räkna ut vad min poäng var alltså.) Men jag är lättad, känns skönt att inte ha något efter sig. Trodde ju att jag hade kört helt på denna tenta, eller mööööjligtviiis klarat mig preciiis över gränsen - det sistnämnda stämde ju bra. Jag lyckades gissa mig till mitt resultat i stor utsträckning. Läraren sa i efterhand att han lagt ribban lite högt, att vi inte haft tillräckligt med tid och att det varit så mycket vi gått i genom på så kort tid. Det stämmer, men han har ändå gjort ett bra jobb - föreläsningar och lektioner har sällan varit så roliga som med honom. Det talade jag om för honom också. Hade jag misslyckats på tentan hade jag fortfarande tyckt det, var ju det som var den största ångesten - att faktiskt misslyckas/ligga precis över gränsen i en kurs man tyckt var rolig samt haft en bra lärare. Vad är felet då liksom? Men, men inget att älta. Nu är det över och jag är godkänd, det känns underbart!

Historien fortsätter om den dumma telefonen...

Publicerad 2007-11-18 13:19:28 i Bla Bla Bla...,

Jag var och lämnade in min mobiltelefon igår, som tur var är det fortfarande garanti på den. Jag betalar ju av på den ännu som jag tidigare nämnt. Förhoppningsvis ska inte den här historien kosta mig någonting alls, om de inte tycker att det är jag som totalsabbat min telefon. Vilket det delvis kanske är, den har ju blivit dumpad i golvet ett par gånger ju. Men batteriet, knappsatsen och gångjärnet som hoppat fel ska jag nog få fixat utan någon kostnad. Om de hittar något inuti den som de tycker är mitt fel så får jag väl se vad det kostar. Dessvärre kommer jag nog aldrig mer återse de bilder och videoklipp som jag endast hade sparat på min kära mobil. Tjejen i butiken skickade med en önskan om att de skulle behålla informationen som jag lagrat på min mobil. Men det var inte så stor chans att de kunde göra det. Alla telefonnummer kommer ju försvinna nu med, hade bara ett par gamla sparade på själva sim-kortet. Likadant med alla ringsignaler jag fått av ena syrran, de lär ju vara borta - min älskade Pingu-signal! Det är ju min signatur-melodi numera! Ähh, vilka I-landsproblem! Men det känns jävligt tråkigt alltihop. Om det är så att reparationen kommer kosta något och de inte sparat något av den information jag sparat på telefonen får de nog stampa på den åt mig. Vi får se. Tycker mycket om den telefonen trots allt. Jag har en mobil igen, en lånetelefon men har inga telefonnummer på den utom några gamla som jag inte ens vet om de gäller längre, orkar inte engagera mig i denna låne-fån heller... Shit, jag kommer få leta på eniro och höra av mig till massa folk över internet eller något. Det värsta är mina vänner på Irland som nu alla nummer är förlorade till, speciellt en av dem - systern i den familj jag bodde i när jag var där, henne lär jag inte kunna nå något mera igen. Hon känner inte de andra personerna jag känner där, får se om det kan gå att lösa - kan inte se hur det skulle gå just nu men... Har mailadress till några av de andra, så kan nog lösa sig med dem åtminstone. Men helvete alltså, får antaglien börja om allting!

Kvällen på Liseberg igår var kanon! Det var inte så mycket folk som jag trodde att det skulle vara heller, inte så många barnvagnar detta år dessutom. Inte så alltså, jag har inget emot barn eller deras vagnar (så länge deras föräldrar ser vart de kör dem), men senast jag och mina systrar + kusiner var på Lisebergs julmarknad började det regna och vi höll på att bli överkörda stup i kvarten samt få ögonen utpetade av en miljard paraplyer i regnbågens alla kulörer. En mindre trevlig upplevelse med andra ord, det enda som räddade den kvällen var att jag och min mellansyster på väg hemåt hoppade i vattenpölar och sjöng julsånger - blötare kunde vi inte bli.
Jag handlade inga julklappar igår dock, blir i nästa veva när jag är där med mina systrar och har mer pengar att röra mig med. Men åt en souvas i alla fall - renskav i pitabröd med lingon, dressing och sallad. Det är så gott, har ätit det en gång innan på denna julmarknad, får nog bli en tradition för mig tror jag! Kusinen hittade massa gott som hon ska göra en korg av till sin killes mamma. Jag fick kollat in vad som fanns och var, lättare att veta vart man ska handla klappar tills nästa gång för min del alltså. Blev en tur hem till kusinens lägenhet i stan efter Liseberg. Hon hade fått lägenheten nymålad - starka färger men det var ganska snyggt i den lyan faktiskt. (Föredrar dock våra fina tapeter och fondväggar här hemma.) Tog en sväng ned på stan också, in på Valand, satt där och pratade i två timmar typ. Drog hemåt lite efter midnatt. En lång dag igår kändes det som. När jag kom hem åt jag lite, la mig på soffan glodde på någon skräck-gala på TV tills tre-tiden. Gick inte upp förrän lite innan tolv i dag, även om jag var vaken innan dess.

Ska strax fila i ordning det jag ska göra med barnen på min praktikplats, för det hann jag aldrig igår. Tagit fram en grej jag ska ha med, ska kolla på den dikt jag skrev bara för detta tillfälle - se om den håller för det jag ska introducera. Blir en sväng till Allum i dag också, måste handla lite mat på ICA. Tråkigt att gå bort själv, men nu kan det inte vänta längre, pålägget är så gott som slut, likaså mjölken. Suckar.

Dagens I-landsproblem;

Mobilångesten ännu...

Orka masa sig till affären...

Dagens bästa;

Lisebergsbesöket igår.

Att det är söndag, jag har fått sova ut i dag också.

Om

Min profilbild

Ikka

Hej! Jag skriver om ditt och datt - eller kanske snarare om mitt och katt, för att vara mer specifik. Den här bloggen handlar om min tid på jorden, om allt mellan himmel och hav. Katter, trädgård, husliv och en salig blandning med sånt jag känner för att berätta om. Välkomna till mig!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela