ikkas

Satans trötthet, viktklubb och skärgård som väntar...

Publicerad 2010-01-29 22:56:15 i Bla Bla Bla...,

Jag är så satans trött hela tiden, mest under dagarna och mornarna. Det känns trögt nu det mesta. Jag är vaken sent på kvällarna/nätterna och går som en zombie på dagtid. Har många funderingar och massa grubbel över jag vet inte vad egentligen. Kommer på mig själv att stirra i tomma intet och vet om att jag funderat över något men minns sällan vad. Har så klart positiva saker att fundera på också som tur är. Men det är mycket som rör sig i huvudet nu, både jobbmässigt, rent praktiskt och jaaa - jag vet inte vad...

Viktklubb funkar bra, är en kompass i vardagen över maten jag äter - det går bra. Jag har förlorat ganska exakt tre kg sedan jag gick med. Heja mig! Det har däremot gjort mig näst intill euforisk och pigg på att fortsätta i rätt spår. Laga mat, äta ordentligt och fortsätta träna - helt i hälsans spår. Godsaker kan jag tillåta mig att äta på lördagar. Vilket än så länge funkat kanon, jag har inte haft något sötsug alls i princip, inte på vardagarna. I dag var det nog första gången då ett sådant kom i kapp mig möjligen, när det var fredagsfika på jobbet och den som ansvarade för det tagit med några lådor Toffifee. Under en liten stund fick jag en jätte-craving efter att äta en bit eller två. Men jag avstod, just nu är det superviktigt för mig att få ordning på vanorna och bara mumsa en dag i veckan om jag ens känner för det då. Inget nallande i skåpen på jobbet, inget unnande på vardagarna mer än god, nyttig hemlagad mat som på sätt och vis ändå blir ett sätt att unna mig något på. Jag unnar mig ett bättre självförtroende, mer ork, mer pengar i plånkan (ingen hämtmat eller godisbitar här och där), ett hälsosammare liv. Det är jag nöjd med och det får mig att vilja fortsätta, fortsätta, fortsätta tills jag känner att jag hittat mig igen i min kropp.

Jag har ju inte skrivit något här direkt, men tiden försvinner. Förra helgen gick fort som sjutton och utlöste nog den totala trötthet som jag känt hela veckan och att jag vänt lite på dygnet. Hade min sena fredag, vilket innebär att det är först på lördagkväll som jag brukar känna att jag är ledig och har varvat ned. Lite segt, tur att det händer endast var tredje fredag. Spelade spel med ex.grannarna och hade en väldigt trevlig lördagskväll så tog vara på helgen på så sätt. Hämtade lite spel hos Pälsklings mamma som vi spelade. Söndagen var lugn. Minns inte ens vad jag gjorde riktigt. Veckan har rullat på, fått in mina fem timmar träning och fokuserat på mig, mig, mig på kvällstid. Har haft behov av det. Trött och sur som jag varit. Träningen får det hela att släppa åtminstone för ett tag. Älskar det. Stackars Pälskling bara som får en surtant till fästmö som hållit ihop hela dagen och är ett ras när hon kommer hem. Bajs för det. Tur att han älskar mig ändå...

Nej, nu ska jag fortsätta njuta av kvällen. I morgon bär det av ut i skärgården, Pälsklings kusin som bor där fyllde arton förra helgen så det är dags för kalas. Himlans mysigt. Lite avkoppling, fantastiska vyer och gott sällskap. Great!

God natt för mig!

Om

Min profilbild

Ikka

Hej! Jag skriver om ditt och datt - eller kanske snarare om mitt och katt, för att vara mer specifik. Den här bloggen handlar om min tid på jorden, om allt mellan himmel och hav. Katter, trädgård, husliv och en salig blandning med sånt jag känner för att berätta om. Välkomna till mig!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela