ikkas

Satans trötthet, viktklubb och skärgård som väntar...

Publicerad 2010-01-29 22:56:15 i Bla Bla Bla...,

Jag är så satans trött hela tiden, mest under dagarna och mornarna. Det känns trögt nu det mesta. Jag är vaken sent på kvällarna/nätterna och går som en zombie på dagtid. Har många funderingar och massa grubbel över jag vet inte vad egentligen. Kommer på mig själv att stirra i tomma intet och vet om att jag funderat över något men minns sällan vad. Har så klart positiva saker att fundera på också som tur är. Men det är mycket som rör sig i huvudet nu, både jobbmässigt, rent praktiskt och jaaa - jag vet inte vad...

Viktklubb funkar bra, är en kompass i vardagen över maten jag äter - det går bra. Jag har förlorat ganska exakt tre kg sedan jag gick med. Heja mig! Det har däremot gjort mig näst intill euforisk och pigg på att fortsätta i rätt spår. Laga mat, äta ordentligt och fortsätta träna - helt i hälsans spår. Godsaker kan jag tillåta mig att äta på lördagar. Vilket än så länge funkat kanon, jag har inte haft något sötsug alls i princip, inte på vardagarna. I dag var det nog första gången då ett sådant kom i kapp mig möjligen, när det var fredagsfika på jobbet och den som ansvarade för det tagit med några lådor Toffifee. Under en liten stund fick jag en jätte-craving efter att äta en bit eller två. Men jag avstod, just nu är det superviktigt för mig att få ordning på vanorna och bara mumsa en dag i veckan om jag ens känner för det då. Inget nallande i skåpen på jobbet, inget unnande på vardagarna mer än god, nyttig hemlagad mat som på sätt och vis ändå blir ett sätt att unna mig något på. Jag unnar mig ett bättre självförtroende, mer ork, mer pengar i plånkan (ingen hämtmat eller godisbitar här och där), ett hälsosammare liv. Det är jag nöjd med och det får mig att vilja fortsätta, fortsätta, fortsätta tills jag känner att jag hittat mig igen i min kropp.

Jag har ju inte skrivit något här direkt, men tiden försvinner. Förra helgen gick fort som sjutton och utlöste nog den totala trötthet som jag känt hela veckan och att jag vänt lite på dygnet. Hade min sena fredag, vilket innebär att det är först på lördagkväll som jag brukar känna att jag är ledig och har varvat ned. Lite segt, tur att det händer endast var tredje fredag. Spelade spel med ex.grannarna och hade en väldigt trevlig lördagskväll så tog vara på helgen på så sätt. Hämtade lite spel hos Pälsklings mamma som vi spelade. Söndagen var lugn. Minns inte ens vad jag gjorde riktigt. Veckan har rullat på, fått in mina fem timmar träning och fokuserat på mig, mig, mig på kvällstid. Har haft behov av det. Trött och sur som jag varit. Träningen får det hela att släppa åtminstone för ett tag. Älskar det. Stackars Pälskling bara som får en surtant till fästmö som hållit ihop hela dagen och är ett ras när hon kommer hem. Bajs för det. Tur att han älskar mig ändå...

Nej, nu ska jag fortsätta njuta av kvällen. I morgon bär det av ut i skärgården, Pälsklings kusin som bor där fyllde arton förra helgen så det är dags för kalas. Himlans mysigt. Lite avkoppling, fantastiska vyer och gott sällskap. Great!

God natt för mig!

Viktklubb...

Publicerad 2010-01-20 23:07:28 i Bla Bla Bla...,

Sedan ganska exakt en vecka tillbaka är jag medlem i viktklubb.se. Det är en sida som handlar om att få syn på sin livsstil, kcal i det man äter och får hjälp att bygga upp en ny livsstil utifrån motion, kost och ja - hur mycket man vill gå ned på en viss tid. Från onsdagen till måndagen förlorade jag mitt första kg, det känns underbart!! Jag har satt ett mål, på fjorton veckor vill jag förlora tio kg. Den tjugoförste april ska dessa vara borta alltså. Som de människor som ev. kollar in min blogg redan vet så tränar jag mycket, fyra-fem timmar per vecka så min kost är ju upplagd för att jag ska klara det. Jag bör äta 2126 kcal varje dag. Jag har dock svårt att komma upp i den summan, någon enstaka gång har jag gått över men annars har jag legat betydligt lägre än så. Äter mig mätt. Har tagit bort godis och annan skit ur kosten, känner inget sug heller så hoppas på det bästa där. Det känns i alla fall bra, jag är mer sprudlande, målinriktad och nöjd i mig själv emot vad jag var innan - även om jag redan då genom träningen hade kommit en bra bit på vägen till att känna mig glad och börja gilla min kropp. Det finns ingen återvändo, jag måste bara fortsätta med det här - så här bra vill jag fortsätta må! Hoppas på att nå mitt första mål där i april, jag vill ju ner mer i vikt men börjar med ett delmål som känns möjligt.

Äter en hel del som vanligt, fast i mindre upplaga och utspätt med en massa, goda och bra grönsaker, frukter och diverse annat hälsosamt. Funkar fint och jag har börjat laga mat igen och känna passion för det, något jag saknat de senaste två åren mer eller mindre då det många gånger slarvats med mackor eller annat junk för att vi inte orkat laga mat här. Jag har börjat hitta min väg tillbaka alltså, förhoppningsvis leder den till än mer viktminskning och ett gott, hälsosamt liv med en lyckligare frontfigur. Jag själv....

Bio och god middag i gårkväll...

Publicerad 2010-01-10 11:10:57 i Bla Bla Bla...,

Det blev en himmelsk avslutning på lördagen i går. Jag och Pälskling fick bord på Hard Rock vid nitton, åt god mat där tills vi nästan sprack. Använde pengar vi fått i julklapp från min farmor och farfar, fick lägga till lite själva också men blev på så sätt en bra mycket billigare middag än vad det skulle blivit annars. Välidgit mysigt och gott också! Blev en Sirlion Steak Sandwich för min del, Pälskling fick vara kompost och äta upp resterna efter att han mumsat i sig sin burgare med strips. Vi beställde båda varsin efterrätt, jag en brownie med vaniljglass och han en cheesecake - båda efterrrätterna var så stora att vi kunnat dela dem med två-tre personer. Ingen av oss orkade alltså äta upp, jag lämnade hälften av min efterrätt. Galet! Stor valuta för pengarna om man orkar äta upp, ja valuta om man inte äter upp också faktiskt.

Mätta och nöjda, Pälskling illamående snarare än något annat i och för sig, promenerade vi mot Bergakungen för att titta på Avatar. Det var iskallt ute, vi var framme ungefär en timma innan filmen skulle börja och stod mest och försökte få upp värmen än något annat. Filmen var helt suverän och ska absolut ses i 3D annars förloras mycket av effekterna. Jag rekommenderar alla att se den på bio och allra helst i 3D. Jag hade till en början lite svårt att vänja ögonen vid 3D-brillorna, stack lite i dem till en början när det var reklam för kommande 3D-filmer - ovant liksom. Men lagom till filmens början så hade jag i princip vant mig helt vid brillorna och kunde njuta av filmen i fulla drag!
Vill se den igen, eller att den får en uppföljare - vad nu det skulle bli (kanske inte skulle bli bra, vad vet jag). Jag fick sån mersmak av den filmen så det inte är sant, hade kunnat gå och se den i dag igen om någon skänkt mig en biljett. Fantastisk!

Såg dock en rätt bra liknelse, även om filmerna på sätt och vis är väldigt olika varandra trots att handlingsförloppet nästan är det identiska;

http://gosias.blogg.se/2010/january/avatar-vs-pocahontas.html#comment

Dock är Avatar mer vuxen och vackrare gjord och handlingen ytterligare råare och mer finslipad än den barnfilm som den jämförs med. Men läs, det är rätt kul - särskilt för dem som sett båda filmerna då...
Och jag anser att Avatar säkerligen var svår att göra, men jag förstår konceptet som den här andra tjejen tänker på - att hela idén är lånad, vilket stämmer bitvis. Men vilken films handling är inte det i dag?

Om

Min profilbild

Ikka

Hej! Jag skriver om ditt och datt - eller kanske snarare om mitt och katt, för att vara mer specifik. Den här bloggen handlar om min tid på jorden, om allt mellan himmel och hav. Katter, trädgård, husliv och en salig blandning med sånt jag känner för att berätta om. Välkomna till mig!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela