ikkas

Festen, jobboro och livet på en annan avdelning...

Publicerad 2009-09-30 15:09:40 i Bla Bla Bla...,

Festen i lördags var verkligen schysst, alla i familjen var där - stora som små. Det serverades god smörgåstårta och det var ett glatt, stort gäng. Vi satt både utomhus och inomhus och det minglades och pratades med allt och alla. Verkligen skön stämning! Dock blev det en del för mycket alkohol för min egen del, kissarna väckte mig ju tidigt också. Jag var i säng redan vid halvtvå. Sov till lunchtid nästa dag, fler som gjorde det och vi åt en gemensam frukost hemma allihopa med traditionell äggknackning (fight emot varandra) sedan softade jag och en hög med folk till på den nybyggda delen av verandan där bonusmams och paps hängt upp en hängmatta och två hängmattestolar. Hur skönt som helst! =)

Veckan sedan dess har gått fort, hade möte med chefen och två andra i måndags angående om hur hösten och upplägget på den kommer se ut för min del. Känns ju så klart bra att till slut ha fått lite ordning på det hela där, men blandade känslor. Jag har ju varit orolig, arg och känt mig väldigt illa till mods efter allt som varit innan. Men har börjat landa i det hela och det ska bli skönt att det hela drar i gång nu känner jag. En del av den nervositeten och tankarna kring hur allt blir med jobb och sånt som gjorde att festen slutade tidigt för min del med (påverkade mig säkerligen undermedvetet och jag drack mer än vad jag borde gjort). En himla stress att bära. Men på jobbet har jag fokus och jag kör på, är allt som oftast positiv och glad även om jag är stressad och orkeslös på vissa sätt inuti. Vet inte helt var jag ska hämta kraft ifrån. Träningen är skön att ha, få ut all stress och bara fokusera på det jag gör där. I dag ska jag köra mitt första dubbelpass någonsin, på tal om träning. Blir spinning mellan sjuttontrettio-artontrettio och indoorwalking från artonfyrtio-nittontjugofem. Skönt att fokusera på något annat i några timmar, men kommer nog vara helt slut i kroppen efter dessa pass. =)

I dag har jag för övrigt varit på en av de andra avdelningar på jobbet. Den ordinarie personalen var på kurs. Det var jag och två till Jessicor som arbetade där i dag, lätt för barnen att minnas namnen på oss alltså. Spännande att se hur det fungerar på en annan avdelning i samma hus, var annorlunda mot de rutiner vi har på den avdelning jag är på. Kom fram till att jag är väldigt lyckligt lottad när det gäller de ljusa, stora lokalerna, mängden leksaker etc. som vi har på vår avdelning. Var stor, negativ skillnad mellan våra avdelningar faktiskt. Jag var glad att komma tillbaka till min vanliga avdelning den sista arbetstimman jag hade kvar av dagen efter att ha varit på den andra avdelningen. Visste ju om skillnaderna innan, nu har jag även prövat att arbeta på en annan avdelning och känt av skillnaderna också. Ännu ett skäl til varför jag vill hänga mig hårt kvar på det jobb jag är i dag - på den avdelningen jag är på också alltså...

Nu ska jag ladda med lite att äta - grönsaker, frukt och kanske någon soppa eller knäckemacka. Behöver energi inför två timmar med träning som väntar...

18-års fest i dag....

Publicerad 2009-09-26 11:36:27 i Bla Bla Bla...,

I dag är det fest för bonussyrran S som fyllde arton i går. Vi ska vara där runt sexton, hämta syrran J med pojkvän på väg upp. Så gott som hela goa familjen är samlad i dag. Hoppas det ska bli en trevlig fest. =)

Känner att jag inte helt har något schysst att ta på mig, så många av klänningarna och kjolarna jag har som jag använder till vardags så känns trist att ta dem på sig när det är party också. Får ta ett varv på Allum tror jag bestämt, äta en brunch där kanske och sedan vandra till systemet. Väntar lite på att håret ska torka bara, har hunnit fräscha upp mig för dagen åtminstone. Skulle ha tränat i morse, när klockan ringde vid nio hade jag Olivia sovandes på mig och Pälskling fick stänga av klockan. Sedan somnade jag om och vaknade klockan tio när mitt Indoorwalking-pass började. Skit. Men behövde nog sömnen mer i dag å andra sidan då, två små pissar som väckte mig vid sju och höll mig vaken tills efter åtta, jag somnade lite efter ett så jag var inte så pigg och glad då direkt. Gömde varenda leksak till missarna som jag kunde hitta där på tidiga morgonen, lönlöst, de hittade fler roliga grejer att putta runt och jaga. Tur att de är fruktansvärt söta. De har förresten haft bort ett av mina favoritörhängen, tror att det är de som gjort det åtminstone, paret med örhängen hängde i mitt smyckesträd och ett är nu spårlöst borta. Jag grävde i genom min smyckes/sminklåda ifall det trillat ned där eller så - inget, tittat under säng, mattor, soffa, bord, bakom dörrar, under alla möbler och bakom alla möbler. Inget jädra örhänge. För en vecka sedan hade jag båda på mig och hängde upp dem i smyckesträdet. Det lustiga är att inget annat på byrån är rört. Kanske är det jag som råkat putta ned det åt dem så har de sprungit bort med det? Fan så tråkigt i alla fall. Men det finns ju här hemma någonstans. Hoppas på att det kommer fram. Skulle någon ha något tips på vart ett stort, hängande rosörhänge skulle kunna gömma sig så kan ni ju höra av er...
Tills dess lugnar jag mig med att jag har två bedårande kattungar som trots bus är mina små favoriter, ihop med de två, vackra flygande djuren....

Nu ska jag väcka Pälskling så får vi ta oss i väg snarast. Lunch önskas och något fräscht och nytt att ta på sig likaså. Vi får väl se hur det går...;)

Boktapet i bokhyllan...

Publicerad 2009-09-24 07:59:01 i Bla Bla Bla...,

Jag satt under gårdagskvällen och kikade efter tänkbara tapeter att fixa ett tapetprov från. Jag och Pälskling vill ha en bit i två vitrindörrar som är sextio gånger sextiofyra stora. Hittade en rätt klockren från Cole & Son i går, en tapet med böcker på som vi båda gillade skarpt. Så här såg den ut, den tillhör deras Fornasetti-tapeter;Jag hittade även några schyssta tavlor på www.reproo.com som jag vill ha i vårt vardagsrum.

De här två blev favoriterna;Om

Min profilbild

Ikka

Hej! Jag skriver om ditt och datt - eller kanske snarare om mitt och katt, för att vara mer specifik. Den här bloggen handlar om min tid på jorden, om allt mellan himmel och hav. Katter, trädgård, husliv och en salig blandning med sånt jag känner för att berätta om. Välkomna till mig!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela