ikkas

Åter till vardagen...

Publicerad 2008-10-29 16:32:55 i Bla Bla Bla...,

I dag har varit en sådan där trist vardag. Tittar längtansfullt ut genom fönstret, ser härliga, fluffiga moln och rosa-lila himmel. Inget jag varit ute och upplevt i dag direkt. Jag har suttit hemma. Skrivit ihop stödord till en muntlig presentation av min rapport om utvecklingsarbete. Läst och skrivit ihop en opponering på en klasskamrats utvecklingsarbete. Övat på min presentation, tagit tid på mig - håller mig preciiis inom ramarna för den tid vi har på oss. Kommit fram till att vi är i akut behov av en ny skrivare, bläcket är slut och det är en gammal skrivare så det blir billagare att köpa en ny än att byta patroner på det här skrället. Pälskling kommer med en utskrift från jobbet - mina stödord till min presentation. Tack och lov att han kunde skriva ut dem! Annars hade det varit kris, ska hålla presentationen i morgon. Samlat ihop böckerna jag hänvisar till i mitt arbete. Lagat mig middag. En dusch för att tina upp - kallt som i ett kylskåp här! Betalat alla räkningar har jag gjort också, ser att vi ligger relativt bra till denna månad. Tacksam för det. Massor med "pyssel" har blivit gjort här hemma, nödvändiga måsten. Ska skriva stort på lite lappar som jag ska ha med till presentationen i morgon också, sedan är jag klar med allt jag tänkte ha gjort i dag.

Ringde just Pälskling, bad honom stanna vid Allum och ta en sväng in på ICA förut. Han slutar typ nu. Sa att jag kommer bort. Vill njuta av den vackra himlen och höstluften en stund. Roa mig med att titta lite i någon affär, blir nog ICA och en mindre tur Allum runt. Skönt att komma hemifrån en stund!

Syster tillbaka på spåret...

Publicerad 2008-10-28 22:56:06 i Bla Bla Bla...,

Sent i gårkväll fick jag först ett sms av mamma, sedan ett samtal av min yngsta syster J. Hon är tillbaka igen, tjugofyra timmar har gått sedan dess ungefär, känner mig ännu som ett vrak. Är besviken på henne för det hon gjort. Jag brukar vara glad, stolt och tycka att det är två väldigt starka yngre systrar jag har. Jag tycker fortfarande det, men just nu är jag lite mer besviken på min yngsta syster. Rädd för att hon inte är tillräckligt rädd om sig själv. Hon behöver få hjälp, ta emot den, söka upp det som är bra för henne. Inte tvärtom som hon gjorde i helgen...

Men nu är hon tillbaka på spåret igen i alla fall. Det bästa hon kunde göra för sig själv...Jag har suttit och kämpat med en lång rapport i dag, deadline på att skicka ett utkast vid tre i eftermiddags, tur att jag skrev en del i fredags. Jag klarade min deadline, var en halvtimme tidig, vilket jag inte trodde att jag skulle. Var alldeles för trött i huvudet. Men antar att jag får en del att komplettera på rapporten innan den ska in och vara helt klar.

För övrigt skrev jag på anställningsbevis i går på eftermiddagen. Nu tillhör jag en förskola i Partille på heltid från och med den nittonde januari nästa år. Stället jag helst ville arbeta på. Det känns mer än underbart.

Lite positiva saker har alltså skett i höstmörkret, trots alla trubbel i helgen....

Samtal med syster över internet...

Publicerad 2008-10-27 17:47:09 i Bla Bla Bla...,

Min yngsta syster har inte kommit tillrätta ännu. Hon sitter någonstans, har tagit sig en timeout, vägrar säga var. Har troligen tänkt att åka tillbaka i kväll säger hon. Hoppas hon åtminstone gör det, det är det bästa hon kan göra av den här smörjan nu...

Jag är så förbannat trött på allting kan jag säga. Det är alltid problem, alltid motgångar osv. Vart fan är min timeout någonstans?

Om

Min profilbild

Ikka

Hej! Jag skriver om ditt och datt - eller kanske snarare om mitt och katt, för att vara mer specifik. Den här bloggen handlar om min tid på jorden, om allt mellan himmel och hav. Katter, trädgård, husliv och en salig blandning med sånt jag känner för att berätta om. Välkomna till mig!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela