ikkas

Måndags-grubblerier...

Publicerad 2007-04-09 20:31:04 i Bla Bla Bla...,

I dag har jag, mina systrar, äldsta syrrans kompis S och Pälskling varit på Allum. Det var 1-års jubileum där, massor med folk och en hel del rea. Började bra med att yngsta syrran hittade ett par capribyxor, fortsatte halvbra med att vi fastnade i en folkmängd på tredje våningen. Gick runt halva byggnaden, varför ens bygga en scen på tredje våningen? Och varför använda den just i dag? Ser de inte att det är för trångt? Men,men, gick runt i lite fler affärer, sedan mötte vi upp äldsta syrran och S, tittade runt, stod i köer och yngsta syrran blev grinigare och grinigare. Vilket kraftigt gick ut över oss andra. Vi insåg att det var bäst att åka hem och se till att hon fick mat i sig..
Båda mina syrror och S hittade en hel del fina kläder, så dagen var ändå lyckad. Pälskling hittade två fina tröjor. Jag hittade en fin tröja, så jag var med nöjd. Slutet gott, allting gott.

Åt middag i hop här hemma, vi "slarvade" med McDonalds. Äldsta systern och S åkte till Landvetter nu på eftermiddagen. Vi andra har inte gjort så mycket, men jag är hemskt rastlös och försökte hitta någon att "leka med".

Jag och yngsta syrran har gnatat lite på varandra nu i eftermiddag igen, börjar komma i håg hur det var när vi alla tre systrar bodde hemma nu. Men är på en annan nivå nu, vi ligger inte och slåss i en hög. Vi har nog blivit någorlunda vuxna trots allt. Vet ju hur det var att vara i hennes ålder, är ju inte så länge sen, och på en hel del sätt känner jag igen mig i henne. Hon är dock ännu mer osäker än vad jag var som 16-åring, och har inte många riktiga vänner heller. Allmänt jobbigt läge som hon befinner sig i.

I morgon börjar allvaret igen för båda mina systrar, skolan startar. Klockan lär ringa runt 6-tiden, hoppas att äldsta syrran sparkar upp yngsta syrran då. Själv är jag ledig tills på onsdag. Börjar dock bli stressad nu, har inte fått de böcker jag beställt för snart två veckor sedan, är för att det varit påsk. Men ska ha läst en del i en av böckerna tills på torsdag. Måste verkligen få de böckerna i morgon, annars är det kört. Vill inte hamna efter nu. Vill absolut inte ha några rester efter mig, räcker med att vi fick lite komplettering på vårt projektarbete.

Känner mig helt matt allmänt, är tärande att vara flera än två helt klart, men ändå inget som inte fungerar. Hittills har det ju gått bra. Men är allting runt omkring som gör det jobbigt. Samt att yngsta systern och jag ryker i hop lite till och från, och jag känner att jag inte når fram till henne. Det blir fel någonstans på vägen, men vi för någon form av diskussion åtminstone och är ändå sams när det hela är över. Även om vi ofta inte är helt överens.

Skulle ha velat göra något kul i kväll, men alla jag pratat med är upptagna på sina hörn. Usch, för att vara vuxen och bo så pass långt i från sina vänner att man måste åka buss eller bil för att komma till dem. Vad mycket lättare det var när man hade sina hjärtan några minuter i från sig, i husen bredvid, eller huset uppför backen. Nog för att jag många gånger kan vara spontan, ringa och kolla samma kväll om någon vill hitta på något, eller bara sticka i väg någonstans utan att ha bestämt långt innan att jag ska göra det. Det svåra är att ens vänner inte är spontana samma dagar som en själv, eller bor flera timmar bort. Det är inte samma sak längre. Ibland känns det väldigt sorgligt. Men ibland känns det också väldigt skönt, fast inte av samma anledningar som jag ovan nämnt. Man är ju till viss del samma person som man var för några år sedan, fast enligt mig är jag en förbättrad version nu. Inte utséendemässigt sett, men däremot intellektuellt och psykiskt sett. Även i fall allt är relativt och livet är en enda berg-och-dalbana, med höga toppar och djupa dalar. Det är kanske det som gör livet intressant. Och stundtals även det som gör livet värt att leva och kämpa för. Önskar även att min yngsta syster ska se det, så småningom.
Meningen med livet kanske bara är att leva det.

Sumerat;

Dagens I-landsproblem;

Att ha en rastlös själ. Frustrerande tjat med yngsta systern.

Dagens bästa;

Allum som var värt besöket, alla hittade sig någonting de gillade.

Påsken

Publicerad 2007-04-08 11:24:16 i Bla Bla Bla...,

Min ensamma kväll jag hade senast när jag skrev ägnade jag åt att läsa, för att sedan somna alldeles för sent.

Dagen därpå, skärtorsdagen, var en rätt lugn dag, gjorde i ordning lite här hemma och tog dagen som den var. På kvällen var jag och yngsta syrran på "Dumleslaget". Blev en oavgjord match, Pälsklings "surikatbror" (jaa,det är vad vi kallar honom, när vi inte säger hans namn), är målvakt och gjorde ett riktigt kanonjobb denna match.

I fredags var det två innebandymatcher, en vid 13-tiden och en vid 20.45, yngsta syrran och Pälskling var med på den tidiga matchen tillsammans med mig och ett gäng till. Den sena matchen var båda mina systrar med på. Pälsklings bror med tjej, samt Pälsklings mamma och man dök också upp på matchen, blev många kramar att utdela.
Tyvärr gick ingen av matcherna den dagen bra, slutade med förlust, den sena matchen låg det alltför mycket fokus på de korkade domarna...

Igår var vi också på en innebandymatch, vid 12-snåret, jag yngsta syrran och Pälskling som gått av sina fyra nätter åkte in. Sedan gjorde vi oss i ordning och tog det lite lugnt här hemma. Tampades lite med yngsta syrran som inte alls var på humör i går. Hon ville inte göra sig i ordning för att åka bort på middag, och fastän vi innan pratat om detta samt att jag bett henne börja fixa med sina kläder två timmar innan vi skulle åka, så fick vi stressa de sista 5-10 minutrarna. Sånt är jobbigt, speciellt när man vet att det är hennes sätt att få uppmärksamhet, att alla ska försöka tänka på henne etc. Vilket vi redan gör, men hon måste på något sätt få det bekräftat. Så samtidigt som man är gravt irriterad ska man ändå försöka linda det och möta henne halvvägs, det lyckades sådär i går. Hon var "sur" i någon timme eller två, sen var hon helt som vanligt igen. Blev en väldigt trevlig påskmiddag till sist alltså, maten var god, sällskapet trevligt och vi hade en helkväll med ätande, påskäggsletande, spelande (maxi-yatsy) och film på kvällen. Var hemma vid midnatt, jag rasade i säng då.

I dag har jag hunnit gå upp, äta lite utav mitt påskägg - det är dagen så här långt.
En typisk söndag egentligen. Borträknat från godiset.

Summerat;

Dagens I-landsproblem;

Tanpas med syskon. Ska inte ha barn än på länge, känner jag. En sak att arbeta med barn, dem sänder man ju hem med sina föräldrar i slutet av dagen ju.

Dagens bästa;

En lyckad påskmiddag. Samt en hittills lugn morgon.

Mycket som hänt....

Publicerad 2007-04-04 21:00:00 i Bla Bla Bla...,

Tja, sen senast jag skrev här har en hel del hunnit hända...

På självaste våffeldagen/söndagen då man tappade en timme hux flux, så ringde min yngsta syrra, hon var ledsen och kom för att stanna över natten. Dagen efter kom även mellansyrran, på order, och båda två bor här ännu. De har bott hos mig i snart två veckor, och bor här nog i 4-6 veckor med. En ny familj letas det febrilt efter, de ska inte flytta hem något mer. Tur är det också.
Och de får gärna stanna här länge, har gått bra hittills. Är tröttare än vanligt, är en stor skillnad på att vara två personer och fyra personer i ett hushåll helt klart. Och att dela på 40 kvadrat, fast det har gått bra. Tur man har bäddsoffa och tältsäng som båda är schyssta att sova i så länge man är en person i varje säng.

Dagarna har rullat på här, vi har hunnit ha tacoskväll jag, Pälskling, mellansyrran och hennes kille. Grillat alla fyra med mellansyrrans vän och pojkvän samt våra grannar.Tvättat, plockat och fejat här hemma - syns inte att vi bor fler här än vanligt nästan. Haft allvarliga samtal. Skrattat ihjäl oss åt "Ivan Boring". Sprungit runt på Allum jag, yngsta syrran och Pälskling. Promenerat i Gunnebo med min morbror och hans familj. Hade en hel shoppingdag i dag, från 11-16 tiden var vi på Backaplan alla tre syrrorna. Hann dammsuga lite snabbt innan vi åkte i väg. Igår gick jag halvdag i skolan, sen var vi och packade mer uppe i Kungälv samt mötte vår nya handläggare på soc.
Dagarna springer förbi, och snart är det påskafton. Den firar vi i hop med Pälsklings mamma och man samt Pälsklings  lillebror med fästmö som kommer ned från Gävle i övermorgon. Givetvis hänger syrrorna mina med också, blir ett stort gäng.

I kväll är båda mina syrror hos sina killar, ska sova hos dem med, Pälskling ska arbeta, så jag har en ensam kväll för första gången sedan våffeldagen...
Känns skönt, för jag är väldigt trött, men känns konstigt också, är van vid att det alltid är någon annan hemma här nu ju. Kommer helt klart kännas jättekonstigt när systrarna inte längre bor här. Fast kommer vara bra för alla parter sen ändå tror jag, även ifall man är nervös nu. De slipper åtminstone ungdomshem. Det är ju inte dem det är något fel på, är ju miljön som de och jag är uppväxta i, vår bakgrund - vår mamma som e helt mysko. Men här fungerar ju allt kanon.

I kväll ska jag nog lägga mig i någorlunda tid, känner att det behövs. Är jättetrött. I morgon kommer Pälsklings pappa upp, han är med och coachar sin fästmös son i innebandy och de ska vara med i "Dumleslaget". Ska kanske gå på deras match i morgon.

Nej, nu åter till min egna kväll här!

Summerat;

Dagens I-landsproblem;

Trötta fötter. Trött huvud. Trött hela jag.

Dagens bästa;

Shopping med systrarna. Att ha systrarna boende här.

Om

Min profilbild

Ikka

Hej! Jag skriver om ditt och datt - eller kanske snarare om mitt och katt, för att vara mer specifik. Den här bloggen handlar om min tid på jorden, om allt mellan himmel och hav. Katter, trädgård, husliv och en salig blandning med sånt jag känner för att berätta om. Välkomna till mig!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela