ikkas

Trasluvan...

Publicerad 2008-02-27 17:30:37 i Bla Bla Bla...,

I dag har jag berättat folksagan som jag valt åt mina VFU-barn. Trasluvan heter den och den finns på bok men jag valde att berätta den mer modernt, la till och tog bort detaljer i sagan. Jag tände ljus och samlade de små liven i ett grupprum, hade med mig en träslev som jag vevade med - precis som Trasluvan gör i berättelsen. Hade barnen i halvklass, de har redan färdiga sådana grupper så använde mig av dem. Första gruppen var helt hypnotiserade av sagan och tyckte den var jättebra - de riktigt levde sig in. Jag hade dem redan vid 8.30 imorse när de alla var alerta och med i det som hände. Min handledare gav mig positiv respons, hon tyckte jag hade bra inlevelse och att det var en bra grej att använda sig av en träslev som Trasluvan gör och att tända ljus. Det enda hon hade att säga utöver det var att Trasluvan är en ganska lång saga, men att den fungerade bra i den gruppen jag berättat den för. Jag är fullt medveten om att den är lång, vågade ändå välja den eftersom jag vet att barngruppen jag är i nu är en toppengrupp att berätta sagor i (gäller hela klassen), de är bra på att lyssna.
Den andra gruppen hade jag strax efter 10 när de varit ute på rast efter ett ganska långt mattepass. Medan jag berättade sagan om Trasluvan så åt barnen sin frukt och var lite allmänt "stissiga" - märktes att det började närma sig lunch. Inlevelsen hos dem var inte lika stor, inte heller intresset. Båda grupperna fick blunda efter jag berättat sagan, tänka fram någon händelse, person eller dylikt som de tyckte var speciellt i sagan. Sedan fick de varsitt halvt A4-papper att rita denna händelse på, första gruppen var ivriga att börja rita, andra gruppen stönade och skrek "Neeeej".
Jag kommer att arbeta vidare med båda grupperna nästa onsdag, då ska de få använda de bilder de ritat och klistra dem på ett större papper (ett per grupp) - de ska gemensamt i sina grupper få göra en sagokarta med en sagostig på där sagans händelser sker utefter stigen, från början till slut. Blir spännande att se hur detta går. Det är bra att arbeta med bilder för att återberätta och minnas sagor är min tidigare erfarenhet. Kommer bli kul att se huruvida de båda grupperna förhåller sig till sagan om Trasluvan nästa onsdag, eftersom att det var ganska delade meningar om den i de båda grupperna. Några i den första gruppen ville att jag skulle berätta om sagan igen så snart jag berättat den för den andra gruppen, medan andra gruppen mest suckade åt mig i efterhand, som sagt. Spännande, spännande! Barn är ju väldigt ärliga med vad de tycker, den saken är klar! =)

För övrigt har jag gjort mest nyttiga saker sedan jag kom hem, ringt ett viktigt samtal och betalat räkningar. Känner inte alls för att laga någon middag nu, är alldeles för trött. Jag kanske får leva på mackor denna eftermiddag? Känns inte så kul det heller, får se vad jag lyckas orka med i köket i dag....
Någon som känner för att bjuda mig på middag? Ja, men skynda er hit då, vad väntar ni på? ;)

Summerat;

Dagens I-landsproblem:

Lika trött som vanligt...

Dagens bästa:

Få berätta en saga på det viset som jag gjorde i dag, trevligt även i fall responsen på det inte alltid blir så positiv..

Den (så gott som) perfekta helgen...

Publicerad 2008-02-26 16:46:05 i Bla Bla Bla...,

Finns det något som kan vara helt perfekt så var den här helgen ett exempel på något som till till största del var det. Jag och Pälskling var i Falkenberg, vi bokade ett "Lovers Weekend"-paket på Elite Hotel Strandbaden för ett tag sedan för just denna helg som nu varit. Helgen började med att vi sov ut någorlunda, packade och åkte ned mot Falkenberg där vi skulle "lyxa" oss. Skönt att inte ha så lång resväg, tog bara lite mer än en timme att åka ned. Vi fick dessutom låna Pälsklings mammas och mans bil som är betydligt trevligare att åka i än vår egna bil. Väldigt skönt bara det. När vi nästan var framme vid hotellet kom Pälskling på att han glömt våra finkläder hemma, som tur var hade jag på mig kjol och han hade med sina snygga jeans så vi kunde lösa det ändå. Efter vi checkat in på hotellet och kollat in det fina rummet med champagne, fruktfat, choklad och havsutsikt så skyndade vi in till själva "city" i Falkenberg. Där köpte jag mig en snygg top och Pälskling hittade sig en skjorta, så var middagsklädseln ordnad igen.

Tillbaka på hotellet så bokade vi in oss på trerätters middag vid 19.30 sedan gick vi i väg och badade på Klitterbadet som tillhör hotellet. Vi var inte så långvariga i själva poolen, men bastade ångbastu och torrbastu desto mer. Resten av eftermiddagen spenderades i rummet med att göra oss i ordning, titta lite TV, dricka champagne och mumsa lite frukt. Sedan åkte vi ned till restaurangvåningen och fick ett bord alldeles vid ett av fönstren utåt havet - underbart! Middagen serverades till trubadur, som tyvärr gjorde ett uppehåll då en deltävling till Melodifestivalen visades på storbilds-TV. Maten var hur god som helst - kräftstjärtar med tillbehör till förrätt, kalvfilé med potatishalvor, palsternacka och kantarellsås till huvudrätt, fransk chokladtårta med lite frukt och grädde till efterrätt. Huvudrätten blir nog väldigt svår att hitta något som slår kan jag säga, Pälskling tyckte detsamma. Vi stannade kvar i restaurangen efter vi ätit, lyssnade på trubadurerna och njöt av att vara där, drog oss tillbaka till rummet först närmare 22.30. Fortsatte att fira med champagne och choklad inne på vårt rum och mös mest hela kvällen.

Det första jag gjorde på söndagsmorgonen var att dra i sär gardinerna och titta på vår vackra havsutsikt, sedan studsade jag lite i sängen så jag väckte Pälskling. Vi packade i hop våra saker och åkte ned till restaurangvåningen. En underbar frukostbuffé stod dukad på 3-4 bord, det fanns mer än väl så det räckte och blev över med mat. Direkt efter frukost så hämtade vi våra saker på rummet, dumpade det mesta i bilen och checkade ut oss sedan gick vi över till Klitterbadet bokade in oss på en tid i jacuzzin vid 12.00. Innan dess hann vi ångbasta lite och bada i den vanliga poolen - fast Pälskling valde att glassa på en solstol. Det var jättemysigt inrett runt själva jacuzzin, palmer, "tapetserad" havsutsikt och två uppvärma stensolstolar som vi låg på ett tag efter vi "bubblat" klart i jacuzzin. Sedan återstod det bara att duscha och göra sig i ordning och åka hemåt. Jag kände mig helt avslappnad i kroppen när vi åkte hemåt, som kokt spagetti ungefär. Inget ont i "hjärttrakterna" har jag haft på hela helgen, foten har jag ont i ännu men den fick vila med hiss och bad i helgen så den mår också bättre (- med lite hjälp av antiflammatorisk medicin också). Otroligt vad en skön weekend kan göra! Jag är så nöjd med hela vistelsen! Kroppen är fortfarande lite som kokt spagetti, även om måndagsmorgonen var ett bryskt uppvaknande till verkligheten då klockan ringde strax efter 6. Pälskling körde mig till min VFU-plats både fram och tillbaka igår och han lämnade mig imorse med på grund av min fot, så uppvaknandet till verkligheten har inte varit lika bryskt som det kunnat vara efter helgens mys. Den här helgen var precis vad jag behövde, tror att Pälskling tyckte likadant - hans favorit under helgen var den underbara middagen. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tyckte var bäst - men en sådan sak var ju att komma in i hotellrummet där det låg morgonrockar och tofflor som vi fick, champagne, frukt och se den vackra utsikten. Och över helgen var all denna lyx vår, min och Pälsklings, att dela allt det med honom var nog det bästa av allt. Hela helgen var bara så overklig och skön!

På söndagseftermiddagen när vi kom hem så åt vi lite lasagnerester (- vilken kontrast mot lördagens trerätters middag). Sedan hämtade vi min äldsta syrra och hennes kille och körde till Kungälv. Mamma fyllde 50 i söndags och hade kalas då. Jag var lite velig om huruvida jag ville åka till henne eller inte, men kände att jag gjorde rätt i att åka dit. Båda mina systrar med killar var också där, samt en del annan släkt - var förvånansvärt många som tagit sig till henne. Jag och systrarna kelade i och för sig mest med katten men...
Kalaset gick bra, kändes lite skumt men det funkade. Efter kalaset lämnade vi syster och kille samt bytte tillbaka till vår vanliga bil - "Pucklan". Var hemma ganska sent, Pälsklings mamma och man var pratsugna. Väl hemma kröp jag ned i pyjamasen direkt och slumrade sött kort därefter.

Den här helgen var verkligen perfekt - så nära som det nog kan bli i alla fall. Visst, vi missade finkläderna men det löste vi och visst hade jag ont i foten men det hindrade mig inte från att ändå vara glad och njuta av vår weekend. Mammas kalas hade kunnat vara en stämningssänkare, men jag fokuserade på hur bra helgen varit innan dess, på min och Pälsklings weekend, och jag gosade massa med katten så vistelsen där gick över förväntan bra också.

En weekend var alldeles lagom att "lyxa" på, personligen hade jag nog blivit rätt rastlös och velat göra något annat än att bara glassa redan efter några dagar, max ett dygn till med bara lyx hade funkat för mig. Hann ladda upp batterierna, mysa och "lyxa" - bara njuta, bli bortskämd och ha det skönt! Helt perfekt som sagt!

Summerat;

Dagens I-landsproblem:

Den onda foten och medicinen till den som gör mig väldigt trött...

Dagens bästa:

"Lovers Weekend" på Elite Hotel Strandbaden. Den lyxen kommer jag att leva på länge!

23 år, halt och bitter...

Publicerad 2008-02-22 16:41:09 i Bla Bla Bla...,

I dag fyller jag 23 år. Det firas i ensamhet utan tårtor och med lasagnerester i stället, orkar inget annat. Pälskling jobbar, det är ju lite surt förstås, men vi ska ju fira lite i helgen. Åker i väg på "Lovers Weekend" i morgon - kunde inte sitta bättre med en sån helg än just denna helgen kan jag säga. Den här dagen har varit kaos. Jag haltar, min vänstra fot är helt åt skogen konstig....

När jag var på väg hem på eftermiddagen igår, näst intill hemma, så bara det började göra jätteont i min vänstra fot. Kanske någon muskelbristning eller liknande? Vad vet jag. Det enda jag vet är att det är minst sagt ett helvete att ens gå med den. Jag haltar och ser ut som om jag fyllt 93 och inte 23 år. Den gör fruktansvärt ont, så länge den inte är i vilande läge. Det roliga är ju att detta händer just när jag är ute på min VFU, aldrig annars har jag några 20 minuter att gå till ett tåg, 5 minuter tåg och sedan 20 minuter promenad i uppförsbacke till skolan. Aldrig annars. Brukar ha mycket kortare sträckor att gå än så. Har i princip varit gråtfärdig halvvägs framme till tåget. Då är det den värsta biten kvar, eftersom det väntar ytterligare 20 minuter att gå med ännu mer bultande smärta. Så jag känner mig lite bitter nu kan jag säga. Hugg av mitt ben och ge mig en protes, snälla jag ber er! Eller skjut mig, det är också en variant. För är det någon som jävlar i mig alltid ska råka ut för såna här konstiga situationer, ofta kopplat till smärta, så är det jag. Ett annat praktexemplar av en sådan situation är då jag fick så där jätteont runt hjärtat i höstas, efter att ha varit väldigt ledsen, hyperventilerat. Ingen annan har jag hört om som åkt på något sådant någonsin. Detta hände i oktober, jag har fortfarande ont, även när jag bara vilar. Jag har ont just nu. Så dör jag inte av att jag hugger mitt ben av mig så dör jag väl av hjärtinfarkt. Jag är bitter i dag som sagt. Kanske smått paranoid också...

Dessutom så har verkligen heeeeeeela dagen hos barnen i dag gått ut på att reda upp konflikter, trösta barn, dra isär barn som slagits. Leta kläder som någon käck jäkel "busat" väck för några flickor i min klass, måste varit någon i en äldre årskurs. Väldigt onödigt i alla fall.  Det roliga är att såna här dagar är ytterst ovanliga på skolan, det där med kläderna har aldrig förr hänt innan i dag. En kaosdag verkligen. Jag har till och med råkat yttra något mildare svärord i barnens närvaro, något jag aldrig annars gör kan jag säga. Men jag älskar de små liven i alla fall. Fast i dag är det särskilt skönt att det är fredag och jag slipper träffa dem i morgon kan jag säga.

Fina kort, sms, gratulationer och kramar från några av barnen som kom i håg att jag fyllde år har lyst upp lite av dagen. Dock så stod det i kortet från "svärmor" med man att de hoppades på att jag tänkt bjuda dem på kaffe. Då såg jag rött igen, nej, jag ska inte ha något jädrans kaffe eller kalas här. De kan få komma om någon månad eller något, men innan dess varken vill jag, orkar jag eller har jag någon lust att fira. Synd att deras kort var det sista jag läste av de fina kort jag fått.

Ska dessutom bita i hop och gå på kalas för min mamma på söndag, hon fyller 50 år då. Känner egentligen inte helt för det, eller går upp och ned, men ska nog göra det ändå. Bara att bita i hop. Faaan, jag är verkligen bitter och gnällig i dag. Har ingen bra dag alls. Men va fan, det kommer fler dagar - som tur är....

"Lovers Weekend" kan verkligen bli min räddning efter denna trista dag....

Summerat;

Dagens I-landsproblem:

Krav på att fira födelsedagar...

Min fot-jävel...

Bitterheten...

Dagens bästa;

De fina människor som tänkt på mig och gratulerat. Det gillar jag, för det är ju det där med tanken som räknas. Alldeles lagom och fullt tillräckligt...

Att det är fredag, den sista vardagen den här veckan. Hallelujah!!!!!!!

Förväntningar kring "Lovers Weekend"...

Om

Min profilbild

Ikka

Hej! Jag skriver om ditt och datt - eller kanske snarare om mitt och katt, för att vara mer specifik. Den här bloggen handlar om min tid på jorden, om allt mellan himmel och hav. Katter, trädgård, husliv och en salig blandning med sånt jag känner för att berätta om. Välkomna till mig!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela