ikkas

En sen och lite tuff start på denna vecka...

Publicerad 2009-02-26 22:37:00 i Bla Bla Bla...,

Jag har för övrigt, utöver att tjuvlyssna på bussen, legat hemma i min säng veckan lång ända tills i dag. Tji fick jag som trodde att jag skulle vara på benen tills måndagmorgon efter en lugn helg. Har haft en supertråkig vecka i sängen med feber, ont i halsen, varit helt matt i kroppen och helst velat försvinna till något varmt ställe tills alla vintersjukor är över för denna gång. Men i dag kom jag på benen och tog mig till jobbet. Hade svårt att somna i går, mår alltid sämre om kvällarna. Att komma upp tidigt var inga problem, har varit vaken runt sju alla dagar (med i går som undantag) hela veckan och stirrat på Dexter från datorn, glott i taket, läst lite, kollat datorn och annat som man tröttnar på efter någon dag. Det var alltså sjukt skönt att få komma i väg och göra något i dag, kände mig laddad för det även i fall jag fortfarande är mer än matt i kroppen och känner mig helt vek. Dessutom ösregnade det i morse, föga roligt att tagga sig för att gå upp och ut i det skitvädret som var. Jag gjorde det i alla fall och har hållit i gång hela dagen lång, känns bra, jag är så okej som man kan vara efter någon veckas mindre skönt mående. Vek, klen och matt - men inte någon feber sedan i tisdags och halsen är tämligen bra. Den har kliat mer än vad den gjort ont, kliar lite ännu men inte ens hälften så mycket mot vad den gjorde i tisdags. I morgon går jag nog att helt friskförklara. Tränade i eftermiddags, spinning, för första gången denna vecka. Kändes skönt att äntligen komma dit och få röra på sig litegrann. Har inte varit på gymmet sedan förra fredagen, kände mig helt rastlös bara för den sakens skull. Men det var tungt som fan i dag och jag har mått lite småilla hela kvällen efter träningen, segt att komma i gång efter sjukdom helt klart. Kanske att jag var lite snabbt på det hela men det var så himla skönt att ändå komma dit och köra igen. Jag ska på det i morrn igen. Har även shoppat lite i dag, blev lite kläder till S:s bebbe, vi ska upp till dem på söndag och träffa bebben för första gången. H med familj ska också upp en sväng där på dagen. Riktigt mysigt! Var jättelängesen vi var hemma hos S, innan sommaren typ.
Så jobb, shopping, träning - mer gjort i dag än vad jag gjort resterande delen av den gångna veckan. Skönt men jag känner mig bra trött nu också. Dags att krypa ned och ladda för morgondagen som ser ungefär likadan ut - jobba, träna och handla lite påfyllning till kylskåpet (tråkigare än att handla babykläder)....

Hur många fi**or har du?

Publicerad 2009-02-26 22:17:06 i Bla Bla Bla...,

I dag på bussen på väg till Allum efter jobbet satt jag och och slappnade av på ett par säten precis framför stället där det finns utrymme för barnvagnar och dylikt. En mamma, en barnvagn med ett litet barn och en flicka på sådär fem år befann sig i detta utrymme och diskuterade;

Flicka ca fem år; - Mamma, hur många fittor har du?
Mamma;
- Det heter fickor...
Flicka ca fem år; - Ja, jag vet, men jag säger faktiskt fittor...
Mamma; Jag har två fiCKor...
Flicka; Ha, jag har bara en...eller nej, visst, jag har tre fiTTor....

Behöver jag säga att jag drog väldigt mycket på smilbanden under den där diskussionen??

Första tiden som tjugofyraåring...

Publicerad 2009-02-23 12:19:00 i Bla Bla Bla...,

Min helg var lugn och mysig. Väldigt skönt eftersom jag varit rätt hängig och småsjuk sedan i torsdags.
Åkte upp till familjen i lördags med Pälskling, tittade på TV, åt middag och snackade en massa - en lugn eftermiddag och kväll. Pälskling åkte hemåt redan vid sjutton-tiden, sedan var det bara jag, K och D. Vi kollade på Melodifestivalen och fortsatte kvällen lugnt och skönt.

Gårdagen gick i samma tecken, jag var än mer hängig då så det var extra gött att dagen då var lugn. Låg mest i en fåtölj och blev grattad där med en flaska rosévin, ett vackert kort och ett "presentkort" på en ansiktsbehandling eller dylikt på Hudfixarna i Kungälv. Underbart!
Tog ett bad i jacuzzin hemma hos familjen i går också förresten, fick med en drink och badrummet var upplyst med massor av levande ljus. Låg där i badet och läste i min pocketbok. Hur mysigt som helst!
Kände mig lite piggare ett tag efter det åtminstone. Jag och K hjälptes åt att göra en tårta med jordgubbssylt, björnbär, chokladpudding och grädde. Den blev hur god som helst! K lagade god stek och så till middag.
Lite senare  kom syster. Bror C ringde och sa att han var på väg från Oslo och hem eftersom han har tandläkartid i dag (har kvar sin tandläkare här i Sverige). Så till middag blev vi ett lite större gäng. Till tårtan hade även min kära syster C och hennes kille Ch hunnit hem. Mysigt, mysigt! Fast jag var så trött och hängig då så att jag längtade något grymt efter min säng ett tag där. Blev en halvsen kväll, jag och Ch som bor rätt nära mig tog bussen hem runt tjugotre. Kom i säng lite efter midnatt, vaknade och var ännu mer hängig och dålig i dag. Kände det på mig i går under dagen att denna dag skulle bli sådan här. Så i dag är jag hemma och trivs bäst under mitt täcke. Är uppe en stund nu - främst för att försöka få ihop något att äta. Kanske sätter Pälskling på det, han är ledig i dag och kan gärna få göra en frukost/lunch åt mig...

Det var hur många personer som helst som sms:ade, ringde och/eller skrev gratulationer till mig över internet under gårdagen. Helt galet! Men väldigt kul! Tack alla som tänkte på mig i går! Det värmer...

Har haft en fin helg och en mysig start på mitt tjugofjärde år i alla fall, trots att jag är hängig och sjuk.
Firade in det med personer jag älskar, kan ju inte bli bättre än så - eller hur?

Om

Min profilbild

Ikka

Hej! Jag skriver om ditt och datt - eller kanske snarare om mitt och katt, för att vara mer specifik. Den här bloggen handlar om min tid på jorden, om allt mellan himmel och hav. Katter, trädgård, husliv och en salig blandning med sånt jag känner för att berätta om. Välkomna till mig!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela