ikkas

Årets lista, om förra året....;)

Publicerad 2013-01-24 17:17:00 i Listor,

Den här har jag ju kört förut, blivit en tradition när jag inte har något bättre för mig.... Just i dag, i sällskap med mitt eget snorförkylda jag, så har jag inte så mycket bättre saker för mig faktiskt....
Så här kommer år 2012:s lista! Något sen, borde kommit i december men jag bloggar liksom inte så mycket alls längre...
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förr?
Ja, jag och min man sålde vår lägenhet och köpte oss ett hus. Det har ingen av oss gjort förut. =)
 
Höll du några av dina nyårslöften?
Oj, hjälp. Jag gav visst mig själv ett slags nyårslöfte i denna lista förra året inser jag nu. Och nej, man kan väl inte säga att jag lyckats. Så jag tror att jag återgår till att sluta ge mig själv löften. Men jag är i gång att röra på mig och kör hemmaträning, alltid något! Tappat bort mig sedan i somras, körde på stenhårt med träning i våras innan lägenhetsförsäljning, husrenovering och flytt kom emellan. Men jag vägde iaf mindre senast jag stod på vågen än gången dessförinnan....(sen om det ännu gäller vet jag inte, har inte vågat titta - har fokus på att må bra allra mest just nu)... Jag känner mig ännu trött och sliten, har ännu runda former, men mår rent krasst bättre nu än förra året vid den här tiden! =)
 
Blev någon av dina vänner förälder i år?
Hmm, år 2012 var det rätt lugnt på den fronten - de flesta blev föräldrar 2011 eller tidigare.
 
Dog någon som stod dig nära?
Min makes lilla mormor gick bort i somras. Vet inte om jag kan säga att vi stod varandra nära, det beror på hur man ser det, men jag tyckte mycket om henne och uppskattade att ha henne i mitt liv. Hon är saknad...
 
Är det något du saknat år 2012 som du vill ha 2013?
Ja, det fattas mig vissa saker i livet. Men jag uppfyllde ändå mycket år 2012 som jag njutit av och som jag mår oerhört bra av. Den där villan som jag önskade förra året, den sitter jag nu i och den där nystarten fick jag - nytt boende, nytt jobb, ny ort att lära känna. =)
En mer harmonisk sommar saknade jag förra året och önskar mig inför denna sommar. Jag var stressad hela sommaren över lägenhetsförsäljningen som verkligen drog ut på tiden - själva renoverandet och flyttpackandet var ju också lite tungt, men inget i jämförelse emot att leva i ovisshet med lägenheten....och så dog just den där lilla mormodern mitt uppe i allt det där och svågern blev sjuk....
De tankar och känslor som blandades och kröp på mig dagligen den sommaren önskar jag ingen - men det slutade lyckligt och jag har levt i övertygelse om att det skulle göra det också, trots oro, så har njutit i massor mitt i allt ändå!
 
Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
7/5 Då vi fick reda på att vi vunnit budgivningen på vårt nuvarande hem! Älskade, älskade hus!
V. 26-28 När svåger drabbades av Guillian Barrés-syndrom och låg förlamad. Det var mindre roliga veckor, mycket tankar, tårar och ja - men han är tillbaka på benen nu och gör vasaloppet om ett par veckor! Han är en härlig inspirationskälla när det gäller att göra come-back vill jag lova! Underbart att se honom som han är nu! 25/8 Flytten från lägenheten till huset. Underbar känsla! Nyper nästan mig själv ibland fortfarande bara för att få känna att det här är på riktigt. Älskar vårt hem!
7/10 Fick vi tillökning i form av en maskig, öronskabbig, långhårig liten 8-veckors baby. Sixten - du fångade alla våras hjärta från första början! Ett härligt tillskott till familjen Katt....;)
 
Vad var din största framgång 2012?
Att våga testa vingarna - bryta sig loss från lägenhet och jobb och börja om. Har gett mig ett trevligare arbete på alla sätt och vis, alla kategorier. Jag trivs så himla gott! En högre lön och tillgång till jobb-mac försämrade ju inte direkt känslan heller. Bytet från lägenhet till hus har höjt livskvaliteten något enormt. Helt plötsligt tycker jag om att bara få vara hemma! Jag älskar att vi vågade satsa, jag och maken och vad vi kunnat skörda ur det. Nu hoppas jag på att vi ska få pusslat ihop det ännu mer under detta år....=)
 
Största misstagen?
Jag vill inte kalla det för något misstag, för det blev ju inte så...
Men jag önskar att vi hade sett oss om en gång till och upptäckt att den mäklare som vi köpte vår ex.bostad av, dvs. lägenheten, ännu var verksam i den kommun vi bodde i och kontaktat henne från första början i stället för att hoppas på det mindre bolag som vi valde att anlita över sommaren. Tror att det hade kunnat göra skillnad för oss då hon hade ett bredare klientel och är sjukt slipad, empatisk och sympatisk och ja - hon vet vad hon gör och är mån om såväl säljare som köpare. Hade sparat oss en del oro och huvudbry. Men, nu fick vi ju lägenheten såld och köparen la det pris vi åtminstone behövde få ut och flyttade in i såpass tid så att vi slapp dubbelhyra och dubbelförsäkringar etc. Perfekt i slutändan med andra ord!
 
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jajamän, nytt jobb innebär nya baciller vilket i sin tur innebär att jag blir sjuk....
 
Bästa köpet?
Tjaaaa, vad skulle det kunna vara....;) HUUUUSET!!!! Älskade, älskade hus - mitt hem för resten av livet hoppas jag!!
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Huset - renoveringar, handpenning, lite möbler, "bra-ha-saker-i-villa", trädgårdsredskap, verktyg osv osv. Men det har varit rolig och nödvändig shopping!
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, att få ringa min make och säga att vi vunnit budgivningen på det kära hus som vi gått och suktat efter och nervöst väntat på att få svar om i typ två veckors tid. Sådan lycka vi då kände och den har följt oss sedan dess. Trivs så gott här! Och att arbetsbiten löste sig för först mig. Jag fick jobb på den förskolan jag var på intervju på i december 2011 och kände mig nedslagen över att jag inte då kunde tacka ja till p.g.a att pendlingen inte skulle varit hållbar. Nu, där vi bor, är den fullt möjlig kan jag meddela och jag blev så lycklig när jag fick telefonsamtal och förfrågan från rektorn på den förskolan om jag kunde tänka mig en heltidstjänst tillsvidare hos dem. Fick samtalet någon vecka före jag skulle gå på semester och det kört ihop sig med arbete för mig i förra kommunen då jag önskat byta arbetsställe osv., allt hängde i luften och telefonsamtalet från min nuvarande arbetsplatsen var något jag inte ens vågat drömma om att det skulle ske. Kom liksom helt oväntat och blev helt klockrent! Sa upp mig på mitt ex.jobb dagen efter och har inte ångrat mig en enda gång! =) Sedan löste sig också jobbiten för min make. Han blev arbetslös strax efter att vi flyttade in i huset. Tack vare att vi sparat tre månadshyror ifall vi skulle få dubbelhyra så klarade vi oss ändå bra. Efter de månaderna fick min man ett nytt jobb, på det ställe som hans lillebror arbetar på och nu trivs även maken väldigt gott med sitt arbete, även om han har en bit att pendla. Det gör mig oerhört glad att märka hur mycket bättre han trivs nu.
 
Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2012?
Loreen med Euphoria som tog hem vinsten i ESC 2012! Helt magisk människa! Hade hoppats på att få tag i biljetter till ESC 2013 i Malmö, men det verkar kört. Annars har väl Sean Banan fått ytterligare ett uppswing i år va? I och med hans uppträdande i Melodifestivalen (han växer på en, om inte annat så hör jag om honom en del i min jobbvardag). Svårt att glömma när det stod mellan honom och Torsten om vem som skulle gå vidare - Torsten gravallvarlig och Sean med stort smil, lustig utstyrsel, vaggandes på en docka han hävdade var "Prinsessan Estelle"....=P
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mycket gladare år 2012 än 2011. Fick ny kraft i och med att jag och maken prövade våra vingar fullt ut och faktiskt lyckades flyga.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Oj, jag vet inte! Satsade gjorde vi ju en hel del, på flera sätt och vis och tog ut svängarna och bytte ort, jobb och boplats. Jag vet inte. Jag är rätt nöjd med det vi gjorde som det var.
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
Mindre stress och oro hade varit skönt, men det var ändå fullt förståeligt att den fanns där. Mycket som hände på en och samma gång, lägenhetsförsäljning, dödsfall, svåger som blev sjuk, flytt och renoveringar och fan och hans faster - i en känsloladdad mix!
 
Var du kär i år?
Japp, i min make och i vårt nya liv.
Sixten stal mitt hjärta en aning också! ;)
 
Hur många förhållanden?
Ett äktenskap räcker ännu gott...
 
Favoritprogram på tv?
"Desperate Housewives" tills den serien slutade sändas.
Nybyggarna blev en favorit, av flera anledningar.
Har fortsatt att titta på en del serier från datorn också som blivit favoriter, men inte sett på något av dem sedan i november tror jag. "The walking dead", "Dexter" och "The Grimm" heter serierna i alla fall...
 
Bästa boken du läste i år?
"Påven Johanna" får nog bli 2012:s favorit. Tack för den, kära ex-kollega! Mycket läsvärd bok!
"Niceville" är också riktigt läsvärd, men filmen var inte fullt lika bra.
 
Något du önskade dig och fick?
Fick och fick, men jag önskade mig ju en nystart och en villa och det lyckades jag och mannen rodda tillsammans. Nya jobb, nytt boende, nya utmaningar och ny plats att bo på - känner att jag repeterar. Men det var vad vi önskade och vad vi "fick" (eller mer korrekt, arbetade fram).
 
Något du önskade dig men inte fick?
Ja, så är det nog alltid. Men jag hoppas på att vi under detta år kan få till den önskningen.
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Vi var på SPA jag och maken. Jag tog semester på min födelsedag och så var vi på Arkens SPA på Hisingen och gottade oss. Fick behandlingar, åt god lunch och lyxade runt bland olika bastus och pooler.
 
De bästa människorna du umgåtts med?
Säger som förra året: Mina vänner, min man och min familj. Vilka annars? Fast hade önskar mer av den varan än vad det blev 2012!
 
Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Ja, det fanns absolut flera saker och relationer som jag önskat funnits med på annat sätt som skulle gjort 2012 till ett helt perfekt år men det var ändå ett bra år på flera sätt och vis.
 
Hur skulle du beskriva din stil år 2012?
Skiljer sig inte från stilen år 2011 direkt...
 
Vad fick dig att må bra?
Min och makens nystart med jobb, hus och ny ort.
 
Vem saknade du?
Mina systrar. Kändes som om vi var på väldigt olika nivåer i livet och ja, vi hördes väldigt sällan. De fattades mig något otroligt.
 
De bästa nya människorna du träffade?
Nya kollegor i år igen, många bra människor bland dem.
 
Årets sötaste?
Sixten!!
 
Årets största kärlek?
Den mellan maken och mig.
 
Årets bästa?
Husköpet och allt vad det gett oss - roligheter som bekymmer. ;)
När vi fick veta att lägenheten var såld och vi skulle slippa dubbelhyror! Stort jubel utbröt vill jag lova!
Nya jobben - härligt med ny arbetsplats, nya utmaningar och ja, uppswing på alla sätt och vis.
(Som sagt, jag upprepar mig något va?) ;)
 
Så här fyllde jag i samma lista i slutet av 2011:
 
http://ikkas.blogg.se/2011/december/listan-infor-2012-om-aret-2011.html

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ikka

Hej! Jag skriver om ditt och datt - eller kanske snarare om mitt och katt, för att vara mer specifik. Den här bloggen handlar om min tid på jorden, om allt mellan himmel och hav. Katter, trädgård, husliv och en salig blandning med sånt jag känner för att berätta om. Välkomna till mig!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela