ikkas

Julmånaden med uppladdning inför julen är snart slut...

Publicerad 2011-12-22 23:49:40 i Bla Bla Bla...,

Jag måste erkänna att jag tycker väldigt bra om att ladda inför julen. Leta paket, greja och dona och mysa in julen. Fast kommer alltid fram till att det finns för lite tid och kan lätt bli irriterad över det. Men i år har jag ändå hunnit med en hel del ihop med min kära man.
Vi blev klara med i princip alla julklappar i god tid utom ett par få, köpte exempelvis i går en sista julklapp till julklappsspelet som vi spelar med min bonusfamilj på julaftons kväll och fixade julklappar till min darling då också som jag beställde. Hoppas att åtminstone en av grejerna dimper ned i lådan i morgon. Blev ändrade planer i sista stund nämligen efter att ha stämt av med svärfar...jaja...Annars får jag väl slå in ett rim i en låda i morgon eller så innan min darling kommer hem...;)
Vi var på Liseberg förra söndagen efter en dag på stan med lite julklappsfix och en tur till Kronhusbodarna. Mysigt. Det låg dessutom ett tunt, tunt lager med snö just den dagen (som visserligen inte syntes i stan men hemma) och var kallare än tidigare. Höjde julstämningen något. Jag letade kläder och blev frustrerad över att jag inte hittade något i min smak som passade min plånbok och/eller kropp som dessvärre lagt på sig under hösten/vintern. Nya tag med träning och kost igen så snart julandet är över alltså (har ju varit mer sjuk än frisk den här hösten så har inte fått tränat regelbundet tyvärr). Ser fram emot att få komma mer till rätta igen på flera sätt och vis, samtidigt som jag vet att det är en evig kamp för mig, vilket inte känns lika kul...
Annat julmys den här julmånaden har varit en tur till Stora Holms Säteri, vi var där den andra advent och tittade runt på deras lilla julmarknad. Mycket mysigt! Köpte en del gott som vi åt den kvällen och lite som vi ska ha i morgon (några korvar etc). Gjorde oss vörtmackor med julskinka och senap den kvällen och drack glögg och åt pepparkakor.
Helgen därpå julpysslade vi med mannens släktingar på hans pappas sida. Blev en del julgodis gjort och vi mumsade i oss vår del den tredje advent. Smakade inte dumt alls kan jag säga!
Lussebullar bakade jag och svor över dagen före Lucia-dagen. Det är ju så nedrans kladdigt och besvärligt men jag skulle nog inte känna att det blev jul på samma vis om jag inte fick baka dem heller. Uppskattar dem när de är färdiga och jag ser resultatet av mitt slit kort och gott. Vi åt några när de var varma och sen mumsade vi flera dagen därpå medan vi tittade på SVT:s Luciafirande på kvällen. Högtidligt och mysigt! Släckte ned alla lampor här hemma och tände våra pepparkaksljus. =P
I förrgår firade vi lite jul med min gamla farfar och planterade en röd, präktig julstjärna på min pappas grav då han skulle fyllt 55 år den dagen. Känns märkligt att det gått så många år och det är fortfarande lite extra tomt efter honom så här i juletider. Det var i går ett år sedan min farmor begravdes intill honom och det känns också helt galet, tiden har gått så fort fast ändå inte. Hänt så mkt det här året som snart också det nått sitt slut.
I morgon är sista uppladdningen inför julen. Vi har bjudit hem våra biologiska syskon att fira uppesittarkväll med oss. Det ska bli väldigt mysigt. Vi ska äta lite mat, umgås, kanske spela nåt spel och göra lite polkagris i vit choklad - vi gör vad vi orkar och vill. Mysbyxorna på kvällen lång har jag sagt. Hehe. Min yngsta syrra sa dock i kväll att hon kanske inte kan komma, hon mådde inte bra, men hoppas på det bästa så att vi alla blir samlade en stund imorrn. Men det blir som det blir...
Nu ska jag lägga mig så jag orkar upp i morgon. Jobbar bara mellan sju-kvart i tolv. Gött. Ska jag väl orka. Sen ska jag tvätta och ladda här hemma med julmusik och vänta in syskon och man. =)
Ska nog bli en god jul det här också....

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ikka

Hej! Jag skriver om ditt och datt - eller kanske snarare om mitt och katt, för att vara mer specifik. Den här bloggen handlar om min tid på jorden, om allt mellan himmel och hav. Katter, trädgård, husliv och en salig blandning med sånt jag känner för att berätta om. Välkomna till mig!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela